Nemet mondani már tudunk. És igent?

2015. február 09.
Nyolcadik alkalommal van házasság hete itthon. Sok statisztika juthat eszünkbe, jó néhány kezdeményezés – éppen a rossz statisztikákat javítandó –, csillogó szemű lányok, fiúk, de vajon gondolunk-e azokra, akik előtt e pompás intézmény kapui valamiért zárva vannak? Vagy azokra, akik valamiért elutasítják, és az együttélést másként is el tudják képzelni? A TASZ gondolt.

Mondj igent a diszkrimációmentes házasságra! – szólít fel a Társaság a Szabadságjogokért. A jogvédő szervezet kampányában neves magyar írók segítségével mutat rá: számos olyan magyar állampolgár van, aki nem házasodhat a szerelmével, számos, szeretetben és gazdasági közösségben élő párt nem véd a jog, és számos olyan család van, akit a magyar állam hivatalosan nem tekint családnak. A www.mondjigent.tasz.hu oldalon a TASZ által felkért szerzők egy-egy figyelemfelkeltő története olvasható.

Neves magyar írók álltak a kezdeményezés mellé: Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófia, Kiss Tibor Noé, Pungor András, Rácz Zsuzsa, Szilasi László, Tompa Andrea és Tóth Krisztina. Írásaikkal a sokszínűség és az elfogadás mellett állnak ki. Egy diszkriminációmentes társadalomban mindenkinek jobb élni. Ezek az írások talán egy kicsit segítenek, hogy ezt mindannyian megértsük. Úgyhogy #mondjigent