Végre itt van a kétszemélyes bicikli!

2015. március 02.
Két kerék, két ülés, mégsem tandem. A Sentidos dizájnstúdió „duetta” elnevezésű kétszemélyes biciklije új szintre emeli a közös tekerés élményét.

Persze van abban valami vadromantika, mikor egy fülledt, nyári estén a csomagtartón fészkelődve suhanunk, a lábunkat kőkemény izommunkával gondosan távol tartva a küllőktől, miközben egy lelkes ismerős fáradhatatlanul teker.

Ilyenkor egyébként járhatunk egy fokkal jobban, ha az illető van olyan gáláns/erős, hogy végig állva pedáloz, így a potyautasnak juthat a kényelmes ülés, de járhatunk sokkal rosszabul is, ha például nekünk kell tekerni. Most azonban az imáink meghallgattattak: megszületett a kétszemélyes bicikli!

Bizonyára most sokan azt gondolják: eddig is volt, tandem kerékpárnak hívták. Nyugalom. Az argentin Sentidos dizájnstudióban készült „duetta” már első ránézésre azért tűnik jobbnak egy hagyományos tandnem kerékpárnál, mert sokkal kisebb, épp akkora, mint egy normális bicikli. Két ülés található rajta, és egy „kétszemélyes” pedál, amit állítólag közösen is kényelmes tekerni, bár ez azért nem olyan meggyőző. De a legjobb, hogy a duettát használhatjuk egyedül is, ugyanakkor a buli végén lehetünk mi a legjobb arcok, ha valakinek felajánlunk egy ilyen hangulatos fuvart.