Lassan, de biztosan beköszöntenek a meleg, tavaszi lapok, ami egyet jelent a fagyizás örömének való hódolással! Ilyenkor elsétálunk kedvenc fagyizónkba, összeállítjuk a szívünknek legkedvesebb ízkombinációt, esetleg kipróbálhatunk valami új, extrém ízesítést, mint mondjuk a libamáj, vagy a bazsalikomos paradicsom. De Dubajban minden a fényűzésről szól, így a fagyival sincs ez másképp: félre a csoki-eper-vaníliával, a pompájáról híres emirátusban méregdrága, és minden részletében különleges fagylaltcsodát kóstolhatunk.
A Black Diamond, azaz fekete gyémánt névre keresztelt fagyikülönlegességet a dubaji Scoopi Caféban szolgálják fel, de nem csak az édesség, hanem maga a tálalás is különleges. Az egy gombócnyi tömör gyönyör egy pazar, aranyozott Versace tálkában érkezik, hozzá illő Versace kanállal, és jó hír, hogy a fagyiba invesztáló vásárlók ezeket haza is vihetik magukkal. Persze a dolog már mindjárt nem hangzik olyan kecsegtetően, ha megtudjuk, hogy ez a különleges gombóc (Versace kanál ide vagy oda) 500 fontba, azaz több mint 210 ezer forintba kerül.
Zubin Doshi, a kávézó tulajdonosa öt hétig dolgozott azon, hogy a fagylaltkreáció létrejöhessen, amihez ráadásul külföldről rendelt minőségi alapanyagokat. De hogy ne csigázzunk tovább senkit, eláruljuk, mit tud a százezres fagylalt: az alapját madagaszkári vanília képezi, a világ legdrágább iráni sáfrányával fűszerezik, olasz szarvasgomba darabkákkal hintik meg és 24-karátos arannyal dekorálják. Nem tudjuk mennyire finom, de az biztos, hogy csomó drága dolog van benne.
De sajnos a Black Diamond még így sem érdemelhette ki a megtisztelő „legdrágább édesség” címet. Tavaly a Krispy Kreme bemutatta 1000 fontot érő luxusfánkját, ami Dom Pérignon pezsgőből készült, és ehető gyémántokkal volt díszítve. De sajnos még a fagyi-mezőnyben is vannak erősebb versenyzők: a Golden Opulance Sundae fagylaltkelyhet 647 fontért lehet megkóstolni.