TASTECODE – Ráérős reggeli

2015. március 02.
Lazulós hétvégeken lassabban indulnak a napok. Ráérünk akár ebédbe nyúlóan is reggelizni, azaz bruncholni (breakfast+lunch), ahogy azt most aTASTECODE tette.

Mono art & design összefogott a slow food étterem, a dűlő csapatával, hogy közösen rendezzenek egy vasárnapi brunchot. Az ebédnek is beillő hétvégi reggeli amerikában nagy népszerűségnek örvend, nálunk azonban nincsen nagy hagyománya. Mivel a reggeli az egyik kedvenc időtöltésem, nagyon örültem, hogy részt vehettem ezen a terülj-terülj asztalkámon.

A menüsor elsőre nagyon meglepett, hiszen nyúlkolbász és kocsonya béka is szerepelt a meghívóban. A bátor kóstolóknak ez nagyon ízlett, de én a céklás házi krémsajtot, a füstöltpisztráng pástétomot és a trüffelt preferáltam. Az ételek már a tavasz színeit idézték, a dekoráció letisztult és egyszerű volt, tökéletesen illet a Mono design & art belső teréhez.

A dűlő csapata kizárólag szezonálisan termesztett alapanyagokat használ fel, ezért így tél vége felé voltak bizonyos korlátok, de megígérték, hogy a következő menüsor már friss zöldségekkel és gyümölcsökkel lesz tele. Remélem, nem kell sokat várnunk a következő elnyújtott, kiadós, közös reggeliig.