Kókuszos mandulás granola
Hozzávalók:
2 bögre zabpehely
1/2 bögre napraforgó mag
1/3 bögre tökmag
1 bögre mandula, kicsit felaprítva
1/2 bögre kókuszreszelék
1/3 bögre juharszirup
1/2 teáskanál só
4 evőkanál kókuszzsír (szobahőmérsékletű)
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: zabpehely, napraforgó mag, tökmag, mandula, kókuszreszelék, só. A végén adjuk hozzá a juharszirupot és a kókuszzsírt és jól keverjük el.
Borítsuk rá a tepsire és kanállal egyengessük el, hogy mindenhova egyformán jusson.
Süssük kb. 6-8 percig, keverjük át, majd süssük újabb 8-10 percig, amíg aranybarna lesz (ellenőrizzük folyamatosan, mert sütő függő, hogy milyen hamar lesz kész).
Üvegben/dobozban tartva hetekig eláll.
Látogassatok el Zizi blogjára (Zizi kalandjai), és a Facebookon is megtaláljátok.
Azért megmutatjuk, milyen csodásan fest egy vegán csokitorta, amelynek receptjét áprilisi lapszámunkban találjátok. 🙂