EndoMarch 2015 – ingyenes programokkal készülnek az endometriózis világnapjára

2015. március 26.
Ha te is szenvedtél már fájdalmas, mensturációs panaszoktól, látogasd meg az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány nyílt programjait március 28-án, szombaton, amit az endometriózis világnapja alkalmából rendeznek.

Világszerte 70 millió, Magyarországon pedig közel 200 ezer érintett nő szenved endometriózistól, amely a fájdalmas menstruációtól szenvedők közül minden második nőt érint.

Hogy mi is az endometriózis?

Egy jóindulatú megbetegedés, amelynek során a normál esetben kizárólag a méhben található méhnyálkahártya kivándorol a méhből, amelynek következményeként a menstruáció alatt véres váladék gyülemlik fel a méhen kívül – ez aztán súlyos panaszokat és erős fájdalmakat okozhatnak.

De mik is az endometriózis tünetei?

Fájdalommal kísért és/vagy szabálytalan menstruáció, meddőség, alhasi fájdalom, fájdalmas nemi élet, szorulás és/vagy hasmenés és fájdalamas széklet /vizletetürítés, ami vérrel is társulhat.

A betegség 95%-a a még nem szült nőknél jelentkezik, ezért vedd komolyan a tüneteket és ha ezeket tapasztalod, mielőbb jelentkezz be a nőgyógyászadhoz!

Március 28-án az endometriózis világnapján az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány kötetlen ebszélgetésekkel, előadásokkal és játékos programokkal várja az érdeklődőket a Kolor bisztróban! Az eseményről még többet megtudhatsz ITT!

Ha érdekel a téma, vagy téged, barátaidat, családtagodat érinti, de nem tudsz elmenni, élőben is megnézheted a szombati eseményeket ITT, a www.noiegeszsegert.hu oldalon keresztül!