Kávé
Szerencsére már egyre több fórumon vették védelmükbe a kávét, ami nélkül minden reggel kínszenvedés, és minden délutáni beszélgetés üres volna. A remek hír pedig, hogy a kávé nem elég, hogy nem rossz, de kifejezetten jó: serkenti az agyműködést, és állítólag a demencia és az Alzheimer-szindróma megelőzésében is segít. Persze azért csak mértékkel fogyasszuk!
Krumpli
Mindössze egyetlen krumpli tartalmazhatja a napi szükséges C-vitamin mennyiségünk felét, de rengeteg benne a B-vitamin, cink és a magnézium is. Persze érdemes nem egy hatalmas serpenyőnyi olajban fürdőztetni a krumpliszeleteket, és az sem jó ötlet, ha túl sok sóval ízesítjük a burgonyaszeleteket. De egy kis főtt krumpli még a szigorú diétánkba is beleférhet.
Tojás
A tojásokban manapság a szívünket koleszterinnel fojtogató démont látjuk, és persze itt is igaz a semmit sem túlzottan elve. De a tojásban ott a rengeteg protein is, ami hosszantartó teltségérzetet biztosít! Szóval reggelire nyugodtan lepjük meg néha magunkat egy gazdag rántottával, a szervezetünk is hálás lesz érte.
Mogyoróvaj
A főleg Amerikában és Angliában népszerű, krémes, mogyorós finomságról az utolsó, amit feltételeznénk, hogy bármilyen módon hasznos lehet a szervezetünknek. Pedig az. Nyilvánvalóan nem a sok hozzáadott cukor, hanem a mogyoró miatt, amiben rengeteg a protein, E-vitamin, és az antioxidánsok. De jól válasszuk meg a mogyoróvajat! Az olcsó, agyoncukrozott, a mogyorót csak hírből ismerő változatoktól ne várjunk semmilyen jótékony hatást.
Bab konzerv
Bizony, kimondottan konzerv. Elhisszük, hogy a sötét, enyhén nyálkás lében úszkáló, fényes, duzzadt babszemek nem nyújtanak valami bizalomgerjesztő látványt, de a magas protein- és rosttartalom biztos mindenki kedvét meghozza majd. Arról nem is beszélve, hogy babból olcsón és egyszerűen tudunk tápláló ételeket varázsolni.
Pattogatott kukorica
Persze itt nem a mozibüfékben kapható, erős fűszerekkel vagy cukorral ízesített kukoricáról van szó, hanem arról, amit otthon készítesz. Gyors, olcsó és kalóriaszegény rágcsálnivaló. Ízesítsd kedvedre kedvenc házi fűszereiddel, pattogtasd ki a serpenyődben vagy a mikróban, és soha többet nem is fogsz más pattogatott kukoricára vágyni!
Só
Azt senki sem állítja, hogy a túl sok só egészséges, de a nem megfelelő mennyiségű sóbevitelért valójában inkább az előre előkészített ételek a felelősek, mint a házilag sóval ízesített tyúkhús leves. Ha például himalája sót választunk, kimondottan jót teszünk a szervezetünkkel, az ugyanis 84-féle ásványi anyagot tartalmaz.