A legjobb bringás túraútvonalak a világ körül

2015. június 01.
Nincs is pihentetőbb, és frissítőbb annál, mint egy kimertő biciklistúra. Miért ne lehetne az élményekben gazdag biciklis kirándulás maga a nagybetűs nyaralás?

1. Vietnam – Hanoi és Ho Chi Minh között

Ez a biciklis útvonal két vietnámi nagyvárost köt össze. A nagyjából 1000 km-es út szinte a teljes ország hosszán végighúzódik, szóval, ha itt tekerünk, biztosan semmi nem marad majd ki a felfedezésünkből. Körülbelül 2-3 hét alatt tehetjük meg ezt az utat, de állítólag tényleg megéri, hiszen közben olyan festői falvakon hajthatunk keresztül, amit a turistabuszok biztosan nem érintenek.

2. Ausztrália – Munda Biddi

A helyi őslakosok nyelvén az útvonal neve azt jelenti „ösvény az erdőn keresztül”. Ez nem véletlen, hiszen aki itt teker, eukaliptuszfák erdején és az azokon álmosan nyammogó koalák között hajthat végig.

3. Japán – Shimanami

Ez az útvonal mindössze 60 km hosszú, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé izgalmas lenne. Az út összesen 6 apró szigeten visz végig, igazi izgalmas, változatos és persze sportos program egy laza japán hétvégére.

4. Nagy-Britannia – Land’s Endtől John O’Groatsig

Ez a kőkemény, körülbelül 1600 km-es túraútvonal a vadregényes brit tájra kalauzol el minket. A terep nem könnyű: sziklás tengerpartokon és buja aljnövényzetben kell meghajtani a bringát, szóval ez már tényleg csak gyakorlottabb bicikliseknek ajánlott.

5. Franciaoszág – Route des Grandes Alpes

Ha Franciaország, akkor Tour de France! Most mi is kipróbálhatjuk magunkat a híres verseny egy rövidebb, de annál izgalmasabb szakaszán, ami az Alpokon keresztül fut. Körülbelül 700 kilométert kell tekernünk, cserébe pedig káprázatos kilátásokban lehet részünk.