Elegancia és csúcsgasztronómia a belvárosban

2015. június 08.
Nagypolgári elegancia a mai kor igényeire szabva, ez a Prestige Hotel Budapest. A főváros új hotelkülönlegessége 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit, Mazen Al Ramahi szállodaláncának legifjabb tagjaként a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest után.

A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, az épületbe belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia. Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet. A napsugarak és a csillagos ég a középső átriumon át egészen a lobby-ba hatol, ahol a vendégek megcsodálhatják az impozáns belső teret, a fehér falak és a fekete gránitpadló harmóniáját, a középen függő Masiero óriáscsillárt és a körfolyosó gyönyörű kovácsoltvas korlátjait.

Az igazi elegancia azonban a részletekben lakozik: a karamellszínű recepcióspult mögötti falat muránói mozaik művészek által kézzel vágott és kirakott, egyedi SICIS üvegmozaik díszíti, a gránit burkolaton márványintarzia fut végig, a szobákban található egyedi tervezésű szófákat és ottománokat pedig Olaszországban gyártották. A lobby elegáns IPE Cavalli bútorai és fali lámpái, a Swarowski kristályok, és a csillogó padlómozaik között elfogja az érkezőt a századfordulós nagypolgári életérzés. A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is. A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják. 

A koncepció szerinti “békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi. A Szaszkó Adrienn és Szaszkó Mariann tervezők által megálmodott, a nagypolgári stílust a modern kor trendjeivel ötvöző formaruha kollekció jellemzője a letisztult stílusvilág. Minden a legapróbb részletig kidolgozott, a stílusjegyek végigvezethetők a kollekció részein. A színválasztás is, a szállodai enteriőr színvilágát meghatározó fekete-fehér dominanciára épül. A márvány felületek, a szellős belső tér kiváló hátteret biztosít a prémium alapanyagok használatához, melyek az egész kollekció alapanyag választását jellemzik. 

A fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem. A különleges koncepció lehetőséget teremt a szállóvendégeknek, hogy itt fogyaszthassák el reggelijüket, mely a jelek szerint nagyon csábító a vendégek számára. Természetesen az új étterem a nagyközönséget is kiszolgáltja, és a konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban. A kényelmes, spanyol diófa székek, a különleges növénykompozíciók, a fali függőkert, és Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs magyar festmények Csiszér Zsuzsannától Tarr Hajnalkáig felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a térnek, melyet a Tom Dixon lámpák hangulatos fényei csak tovább fokoznak. A Costes Downtown 60 férőhellyel, látványkonyhával, és séfasztallal várja a gasztronómia rajongóit. Az épület tervezőjéről, Hild Józsefről elnevezett konferenciaterem 40 fős, exkluzív megbeszélésekre és rendezvények befogadására alkalmas, modern audiovizuális technikával rendelkezik. Különlegessége az Angliában készült, kézzel festett egyedi arany tapéta, valamint a gyönyörű kristálycsillár és fali lámpák. Az érkező vendégek kényelméről egy 29 férőhelyes, háromszintes mélygarázs is gondoskodik. 

A hotel iránti hatalmas érdeklődés nem utolsó sorban annak a kiemelkedő szakmai előkészítő munkának is köszönhető, amelyet Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója végzett a projekt bevezetése és fejlesztése érdekében. A frissen kinevezett szálloda igazgatónak, Gaál Miklósnak és csapatának ezt az örökséget folytatva az első perctől kezdve a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtva kell helyt állnia. A harminc éves szállodai tapasztalattal bíró igazgató minőség iránti elkötelezettsége és professzionalizmusa, valamint a fiatal, ám szakmailag felkészült csapatának lendülete lehet a további siker biztosítéka. Mindemellett a három szálloda szinergiájának hasznosítása további lehetőségeket nyújt a megszerzett piaci pozíció erősítésére. 

Már az április eleje óta eltelt rövid időszak alatt is nagyon szép eredményeket ért el a szálloda, kiemelkedő hazai és külföldi szakmai figyelmet kapott, és az utazásközvetítő portálokon is a legnépszerűbbek között szerepel. A Prestige Hotel Budapest foglaltsági előrejelzése is kedvező jövőt sejtet. “Az elkövetkező időszak feladata, hogy a szállodánk működését tovább finomítsuk annak érdekében, hogy vendégeink olyan diszkrét és a tökélyre törekvő elegáns kiszolgálást kapjanak, amit a hotel külső megjelenésében és adottságaiban ígér” – fogalmazta meg küldetését a szálloda igazgatója. A piac pedig visszaigazolta a koncepciót, hiszen elmondása szerint az erős kereslet mellett a szállodai szolgáltatások árait is a hazai piaci szint felett tudják megállapítani.