Sziasztok!
Végre itt a borsó szezonja. Én nagyon imádom. Emlékeztet a nyári szünetekre nagyinál, mikor friss borsóból készült levest ettünk, utána pedig palacsintát! 🙂
Egyébként tudtátok, hogy az ételek színükkel elárulják, hogy milyen tápanyagok találhatóak bennük? Ha zöldet eszünk az méregtelenít. A fehér karcsúsít. A barnával megőrizhetjük hajunk, bőrünk és körmünk szépségét. Íme egy finom tészta 5 hozzávalóból, ami egyesíti ezt a 3 színt és 15 perc alatt kész!
Jó étvágyat hozzá!
Kecskesajtos-zöldséges spagetti
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 főre):
40 dkg teljes kiőrlésű spagetti
10 dkg póréhagyma
20 dkg cukkini
20 dkg friss zöldborsó
10 dkg kecskesajt
Szükséges eszközök:
fazék
szűrő
kés
vágódeszka
serpenyő fedővel
fakanál
Elkészítés:
Tegyél fel egy fazékban sós vizet forrni. Mosd meg és vágd apróra a póréhagymát és a cukkinit. A borsót pucold meg. A serpenyőbe hevíts fel egy evőkanál olajat, tedd bele a póréhagymát, és pár percig párold. Mikor a víz felforrt, tedd bele a spagettit. Öntsd a cukkinit és a zöldborsót is a serpenyőbe, tegyél hozzá 2-3 kanállal tészta főzővízéből, fedd le és párold 5 percig.
Amikor a tészta megfőtt, tedd át a serpenyőbe, forgasd össze a zöldségekkel és a kecskesajt felével, majd vedd le a tűzről. Tálaláskor morzsold a maradék sajtot a spagetti tetejére.
Fotó és szöveg: Szabó Jucus