Az érintés az egyetlen nyelv, amit mindenki megért

2015. július 12.
Létezik egy terápia, amihez nem kellenek szavak, amely az érintésen keresztül hat, és amelyet orvosok és pszichológusok is támogatnak. A MET-tel (Muscle Effect Terapy) saját tempódban juthatsz el a megoldáshoz, megszabadulhatsz a saját poklaidtól, mellékhatásoktól mentesen véglegesen meggyógyulhatsz. Bobby MacLauglin, a terápia kidolgozója a kanadai születésű, magyar írónőre, Tömör Elisabeth-re hagyta tudását, akinek küldetése, hogy minél több embernek segítsen a MET által.

Tavaly év végén jelent meg Érintés és karma című könyved, amely a MET-ről és több mint 20 éves terápiás munkádnak tapasztalatairól, az embereket foglalkoztató problémákról és azok okairól, majd megoldásukról szól. Hogyan találkoztál Bobby-val?

Először csak a barátaimat masszíroztam, de ahogy telt az idő, úgy szaporodtak a vendégeim. Amikor három különböző embertől hallottam, hogy ki kellene mennem Írországba tanulni Bobbytól, mert olyan az érintésem, mint az övé, elgondolkodtam a dolgom. Amikor pedig a jó szerencse, vagy inkább a sors úgy hozta, hogy Bobby Magyarországon tartott előadást, nem volt kérdés, hogy ott a helyem. Ezek után egyenes út vezetett a MET tanfolyamra. Soha nem felejtem el, amikor az egyik workshopon azt mondta Bobby, hogy nem a véletlen műve, hogy a nevünk között csak egy betű az eltérés. Hiszen a barátaim mindig is Babinak szólítottak. Azóta a MET az életem, küldetésemnek tekintem, hogy minél több embernek legyen része igazi érintésben, hogy megismerkedhessenek ezzel a fantasztikus terápiával.

Emlékszel az első MET terápiádra, amit te kaptál? Hogy érezted magad?

Határozottan emlékszem. Nagyon fura érzés volt. Nem értettem, mi történik velem, bennem. Persze kellemes és ellazító is volt egyben, de a legnagyobb élmény talán az volt benne, hogy egységbe kerültem a testemmel, saját magammal. A kezelés után egyet tudtam biztosan, hogy én ezt az állapotot meg akarom tartani.

Meg tudnád megfogalmazni pár mondatban, hogy mi is az a MET, és hogyan hat?

A MET (Muscle Effect Therapy) nem más, mint az érintésen keresztül ható nonverbális terápia, mely pontos és könnyű érintés útján hat, a test fizikai feszültségének megváltozását eredményezi. A finom érintés tudatosítja az izomfeszültséget, és felszínre hozhatja az itt raktározott érzelmeket, emlékeket. A tudat számára így elérhető lesz az adott panasszal kapcsolatos információ, melynek megértésével az kioldódik, megoldódik. Az izmokban kötött feszültségek oldása teszi lehetővé azokat a különleges gyógyulásokat, amiknek köszönhetően a MET mára elismert gyógymóddá vált, mely számos problémára nyújt természetes, mellékhatásoktól mentes végleges megoldást.

Mi számodra a legfantasztikusabb a MET-ben?

A MET szellemisége, amely mindig is rímelt arra, amit én a gyógyulásról gondoltam és gondolok ma is. A MET-tel nem kell megváltoznom, vagy másképp gondolkodnom, a MET megengedi, hogy az legyek, aki valójában vagyok. A saját ritmusomban alakul át az életem általa, és ehhez nekem nem kell valamit görcsösen megtennem, pozitívan gondolkodnom, mert a dolgok egyszerűen csak megtörténnek. A MET sorvezetőt ad a belső érzéseim megfogalmazásához.

Mi az a három szó, amivel a MET-et jellemeznéd?

Egyenrangúság, erő, szabadság.

Mit üzensz azoknak, akik bizonytalanok, hogy a MET működhet-e?

Az az ember, aki igazán gyógyulni akar, vagy változtatni szeretne az életén, az ad egy esélyt a MET-nek. A bizonytalanok, a szkeptikusok, akik ki sem próbálják, nem igazán akarnak meggyógyulni, vagy változtatni. Mondok egy példát, hogy értető legyen. Ha szeretnék egy jó túrós tésztát enni egy ismeretlen étteremben, rendelnem kell egyet. Maga a rendelés nem garancia arra, hogy pont a nagymamám ízvilága fog visszaköszönni. Ám az, aki csak kifogásokat keres, és bizonytalan, az sajnos éhes marad…

Az Érintés és karma című könyved már a második kiadást éli meg. Mit jelent ez számodra?

Hatalmas öröm, hogy ilyen sok emberhez eljut a MET. Megható a sok levél és visszajelzés a gyógyulásokról, felismerésekről. Hálás vagyok, hogy mindez bekövetkezett. A könyvem önálló életre kelt, és boldog vagyok, hogy az áramlás részévé váltam.

Mi a legpozitívabb visszajelzésed az elmúlt hónapban a MET-ről?

A múlt hónapban kezdett el MET kezelésre járni egy fiatal, frissen diplomázott csinos hölgy. Párkapcsolati problémával keresett fel, mert mindig olyan férfit talált magának, aki nem tisztelte, sorozatosan megalázta őt. Már az első kezelés után elkezdett a bőre viszketni. Nagyon sokat sírt a kezelések alatt és után is. Majd az egyik alkalommal az autójában ülve a kezelés után döbbent rá, hogy a bőrének nincsen semmi baja, csupán a nő akar megszületni, kibújni a bőre alól. Amíg ő kislányként viselkedett addig a párkapcsolataiban, addig nem tudott egyenrangú társat találni magának, hiszen a férfi társa a nő és nem a kislány. Attól a naptól kezdve valami megfordult benne. Vett magának egy hatalmas tükröt, ami előtt minden nap levetkőzött és elmondta magának, – persze ez a maga igénye volt, nem a terápia része – hogy mennyire szép, hogy elfogadja a testét minden hibájával együtt. Három hét alatt gyökeresen megváltozott az élete, a MET segített felismerni, fel- és kioldani a rosszul rögzült hitrendszerbeli dogmákat.

A legmélyebb pont, ahol a MET segített?

Nem olyan régen történt, hogy egy praktizáló pszichológus keresett fel azzal a problémával, hogy nincsenek érzelmei. Ijesztő volt a találkozás, de én bíztam a MET erejében. A kezelések hatására határozott érzelmekkel távozott, melyek saját szavaival élve klientúrájának kezeléseiben is a segítségére voltak. Azt gondolom, ez volt életem egyik legmélyebb pontja, ahol a MET végül győzedelmeskedett.

Mik a hosszú távú terveid a MET-tel?

Az, hogy minden városban legyen öt MET terapeuta.