Kókuszcukor, rozskorpa és kakaó
A rozskorpa jótékony hatásáról méltatlanul keveset hallunk, holott, ha a megfelelő táplálékbevitel mellett naponta fogyasztunk rozskorpát, azzal jelentősen segítünk szervezetünknek megszabadulni a “rossz” (LDL) koleszterintől. A rozskorpa élelmi rostjai vízben oldódnak, ezért képesek eredeti állapotuk 20-40 szorosára dagadni. A megdagadt “masszára” a vékonybélbe ért cukor is rátapad, így kisebb mennyiségben tud a véráramba belekerülni. Ha napközben éhesek vagyunk, akkor érdemes kipróbálni rozskorpaszeletetket, így Luxurye bio- csokis verziót, mely jótékonyan hat a szervezet egészére nézve. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően minden egészséges édességgel felveszi a versenyt. Kiválóan egyensúlyba tudja hozni szervezetünket: képes szabályozni testsúlyunkat, készteti és elősegíti az emésztést, éhségérzet-csökkentő hatása van, szabályozza étvágyunkat.
Chia puding kókusztejjel
A chia magok igazi kincsek a gyomornak, és az emésztőrendszernek magas rosttartalmuknak köszönhetően. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, antioxidánsokat, valamint élelmi rostokat.Az elmúlt években jelentős szerepet kapott a táplálkozásban. Leggyakrabban puding formájában fogyasztják, amihez elegendő egy kis kókusztej, vagy mandulatej, friss eper, málna vagy áfonya!
Salaktalanító narancsos-mangós koktél
A salaktalanító koktélokat bármelyik diétához fogyaszthatod, energiatartalma kiemelkedő, mindössze 100-150 kalóriát tartalmaznak, hatásuk azonban hihetetlenül látványos.
Hozzávalók: 1,5 dl narancslé, 8dkg darabokra vágott mangó, 1 kis darab apróra vágott gyömbér, és egy kevés mentalevél
Elkészítés: Helyezd a hozzávalókat a gépbe, majd turmixold simára őket.
Reggeli kedvenc: zabkása
A nap első étkezése a legfontosabb, ezért esküsznek egyre többen a zabkására, ami laktat, segíti az emésztésünket és még energiával is feltölt! Ráadásul szezonálisan ízesítheted, így nem fogod sosem megunni. Remekül illik hozzá a mézédes eper, napozás előtt az áfonya, vagy éppen a zamatos sárgabarack! A legegyszerűbb, ha növényi tejben megfőzöd, hagyod egy kicsit állni és már jöhetnek is a friss gyümölcsök!