Sziasztok!
Ki szereti a tejbegrízt? Kezeket fel! Sűrűn? Folyósan? Én csakis csomósan! 🙂 Bár anyukám soha sem tudta olyan állagúra csinálni, mint amilyen a menzán volt, de azért mindig elfogyott!
A szép emlékek felidézéséhez elhoztam egy egészséges változatát. Nincs benne se tej. Se Búza. Se finomított cukor. De van benne zabkorba. Kókusztej. Sok-sok friss barackkal, ami serkenti a köröm és a haj növekedését, és erősíti is magas szelén- és cinktartalmának köszönhetően.
Szóval ragadjatok fakanalat, élvezzétek a főzést és egyétek szépre magatokat!
Jucus
HAMIS TEJBEGRÍZ
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
4 dl kókusztej
8 evőkanál zabkorpa
2 közepes barack
1 evőkanál nyírfacukor
4 evőkanál kókusz chips
(A különlegesebb hozzávalókat, bármely nagyobb szupermarketben vagy bioboltban beszerezheted.)
Szükséges eszközök:
kisebb lábas
fakanál
vágódeszka
kés
Elkészítés:
Öntsd a lábasban a tejet, a zabkorpát és a nyírfacukrot. Kis lángon időnként megkeverve, hogy le ne égjen főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ez kívánt állagtól függően 5-10 percet vesz igénybe. Közben pucold meg és vágd fel a barackot. Mikor elkészült vedd le tűzről, és keverd össze a barackkal és a kókusz chips-szel. A tetejére a tálaláshoz hagyjál egy kis díszítést! Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél jobban megismerni? Olvasd el a velem készült legfrissebb interjút itt, és less be a mindennapjaimba az instagramon!
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu