5 csomagolási trükk, ami megkönnyíti az utazást

2015. július 31. |

Az utazás előtti pakolás olyan, mint a tökfőzelék a palacsinta előtt. Túl kell esni a rosszon, hogy utána jöhessen valami igazán jó. Hogy a kálváriát megkönnyítsük, íme néhány egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk, amikkel egyszerűbben – vagy kevésbé katasztofális következményekkel - lehet csomagolni.

Szívószálon nyakláncot

A finom, vékony nyakláncaidat fűzd keresztül egy szívószálon, majd kapcsold be a kapcsokat! Így elsősorban megakadályozhatod, hogy a nyakláncok összegabalyodjanak, de így ráadásul egyszerűbb is lesz megtalálni őket.

Kell a púder

Csak el ne törjön. Tegyél egy zsebkendőt a púderes, vagy por állagú pirosítós tartód nyílásába, és úgy zárd le azt! A zsebkendő megakadályozza, hogy púdered eltörjön, és aztán ne adj isten beborítsa a leheletfinom fehérneműidet. 


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Melltartó-torony

Szépen fektesd egymásra a melltartókat úgy, hogy a kosarak egymásba illeszkedjenek, majd a kapott halmot egyszerűen hajtsd félbe! Rengeteg helyet spórolhatsz vele, és minden melltartódat könnyedén megtalálod majd egy helyen.

Fordítsd ki!

Ha valamilyen fontos eseményre kell megérkezned, biztosan nem akarod, hogy a mindent feldobó blézered gyűrödten keveredjen ki a bőröndödből. Inkább fordítsd ki, így biztosan nem kell a nagy eseményre megérkezve vasalással bajlódnod.

“Gombolkodj” okosan

Az apró, de annál értékesebb gyöngy vagy brilliáns fülbevalókat dugd át egy gomb lyukán, és úgy rögzítsd őket a hozzájuk tartozó véggel. Akárcsak a a szívószálas trükk esetében, itt is egyszerűbb lesz majd megtalálni az apró, elveszésre hajlamos darabokat, amikben így ráadásul biztosan semmi kár nem eshet majd.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód