5 csomagolási trükk, ami megkönnyíti az utazást

2015. július 31.
Az utazás előtti pakolás olyan, mint a tökfőzelék a palacsinta előtt. Túl kell esni a rosszon, hogy utána jöhessen valami igazán jó. Hogy a kálváriát megkönnyítsük, íme néhány egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk, amikkel egyszerűbben – vagy kevésbé katasztofális következményekkel - lehet csomagolni.

Szívószálon nyakláncot

A finom, vékony nyakláncaidat fűzd keresztül egy szívószálon, majd kapcsold be a kapcsokat! Így elsősorban megakadályozhatod, hogy a nyakláncok összegabalyodjanak, de így ráadásul egyszerűbb is lesz megtalálni őket.

Kell a púder

Csak el ne törjön. Tegyél egy zsebkendőt a púderes, vagy por állagú pirosítós tartód nyílásába, és úgy zárd le azt! A zsebkendő megakadályozza, hogy púdered eltörjön, és aztán ne adj isten beborítsa a leheletfinom fehérneműidet. 


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Melltartó-torony

Szépen fektesd egymásra a melltartókat úgy, hogy a kosarak egymásba illeszkedjenek, majd a kapott halmot egyszerűen hajtsd félbe! Rengeteg helyet spórolhatsz vele, és minden melltartódat könnyedén megtalálod majd egy helyen.

Fordítsd ki!

Ha valamilyen fontos eseményre kell megérkezned, biztosan nem akarod, hogy a mindent feldobó blézered gyűrödten keveredjen ki a bőröndödből. Inkább fordítsd ki, így biztosan nem kell a nagy eseményre megérkezve vasalással bajlódnod.

„Gombolkodj” okosan

Az apró, de annál értékesebb gyöngy vagy brilliáns fülbevalókat dugd át egy gomb lyukán, és úgy rögzítsd őket a hozzájuk tartozó véggel. Akárcsak a a szívószálas trükk esetében, itt is egyszerűbb lesz majd megtalálni az apró, elveszésre hajlamos darabokat, amikben így ráadásul biztosan semmi kár nem eshet majd.