Hideg levessel a kánikula ellen

2015. augusztus 08.
Az én tippem a kánikula túlélésére egy tányér hűsítő leves. Friss cukkínivel, krémes avokádóval, illatos kakukkfűvel, kókusztejjel és egy csipet himalája sóval.

Helló!

Íme, 5 oka arra, hogy miért ezt a hűsítő, zöld levest egyed kánikulában ebédre.

1.   Mert pótolja a melegben elveszített vizet, ami nélkülözhetetlen a hidratált bőrhöz.
2.    Mert nem kell főzni, csak turmixgép kell hozzá.
3.    Mert a nyers cukkíni magas C-vitamint tartalma feszesebbé és bársonyossá teszi a bőröd.
4.    Mert a benne lévő himalája só pótolja a izzadással kiürült ásványi anyagokat és nyomelemeket.
5.    Mert ellenállhatatlanul finom.

Meggyőztelek? Akkor turmixgépet elő!

Jucus

HIDEG ZÖLD LEVES

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (2 főre):
4 dl kókusztej
1 avokádó
1 kisebb cukkini
1 marék friss kakukkfű
1 teáskanál himalája só

Szükséges eszközök:
turmixgép
kés
kiskanál

Elkészítés:
Az avokádót hosszában vágd ketté, és egy könnyed csavaró mozdulattal válaszd szét. A magot egy emeld ki, húsát kiskanállal kapard a turmixgépbe. A cukkinit mosd meg, nagyobb darabokra vágva ez is mehet a gépbe. Add hozzá a jól behűtött kókusztejet, a kakukkfüvet és a sót, majd jó alaposan keverd össze.

Kész is a frissítő zöld leves, jó étvágyat!

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu