Helló!
Íme, 5 oka arra, hogy miért ezt a hűsítő, zöld levest egyed kánikulában ebédre.
1. Mert pótolja a melegben elveszített vizet, ami nélkülözhetetlen a hidratált bőrhöz.
2. Mert nem kell főzni, csak turmixgép kell hozzá.
3. Mert a nyers cukkíni magas C-vitamint tartalma feszesebbé és bársonyossá teszi a bőröd.
4. Mert a benne lévő himalája só pótolja a izzadással kiürült ásványi anyagokat és nyomelemeket.
5. Mert ellenállhatatlanul finom.
Meggyőztelek? Akkor turmixgépet elő!
HIDEG ZÖLD LEVES
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (2 főre):
4 dl kókusztej
1 avokádó
1 kisebb cukkini
1 marék friss kakukkfű
1 teáskanál himalája só
Szükséges eszközök:
turmixgép
kés
kiskanál
Elkészítés:
Az avokádót hosszában vágd ketté, és egy könnyed csavaró mozdulattal válaszd szét. A magot egy emeld ki, húsát kiskanállal kapard a turmixgépbe. A cukkinit mosd meg, nagyobb darabokra vágva ez is mehet a gépbe. Add hozzá a jól behűtött kókusztejet, a kakukkfüvet és a sót, majd jó alaposan keverd össze.
Kész is a frissítő zöld leves, jó étvágyat!
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu