Szépítő színes tészta

2015. június 27.
Friss zöldségek, krémes kecskesajt, teljes kiőrlésű tésztával tizenöt perc alatt!

Sziasztok!

Végre itt a borsó szezonja. Én nagyon imádom. Emlékeztet a nyári szünetekre nagyinál, mikor friss borsóból készült levest ettünk, utána pedig palacsintát! 🙂

Egyébként tudtátok, hogy az ételek színükkel elárulják, hogy milyen tápanyagok találhatóak bennük? Ha zöldet eszünk az méregtelenít. A fehér karcsúsít. A barnával megőrizhetjük hajunk, bőrünk és körmünk szépségét. Íme egy finom tészta 5 hozzávalóból, ami egyesíti ezt a 3 színt és 15 perc alatt kész!

Jó étvágyat hozzá!

Jucus

5 hozzávaló

Kecskesajtos-zöldséges spagetti

Elkészítési idő: 15 perc

 

Hozzávalók (4 főre):

40 dkg teljes kiőrlésű spagetti

10 dkg póréhagyma

20 dkg cukkini

20 dkg friss zöldborsó

10 dkg kecskesajt

 

Szükséges eszközök:

fazék

szűrő

kés

vágódeszka

serpenyő fedővel

fakanál

 

Elkészítés:

Tegyél fel egy fazékban sós vizet forrni. Mosd meg és vágd apróra a póréhagymát és a cukkinit. A borsót pucold meg. A serpenyőbe hevíts fel egy evőkanál olajat, tedd bele a póréhagymát, és pár percig párold. Mikor a víz felforrt, tedd bele a spagettit.  Öntsd a cukkinit és a zöldborsót is a serpenyőbe, tegyél hozzá 2-3 kanállal tészta főzővízéből, fedd le és párold 5 percig.

Amikor a tészta megfőtt, tedd át a serpenyőbe, forgasd össze a zöldségekkel és a kecskesajt felével, majd vedd le a tűzről.  Tálaláskor morzsold a maradék sajtot a spagetti tetejére.

Fotó és szöveg: Szabó Jucus

www.5hozzavalo.hu