Kókuszos mandulatorta Tombor Nelli konyhájából

2015. augusztus 14.
Legújabb lapszámunk címlapsztárja, a New Yorkban élő gyönyörű magyar modell, Tombor Nelli otthagyta a kifutók világát, hogy gyerekkori szenvedélyének, a főzésnek hódoljon. Nelli most megoszt velünk egy édes, nyárias receptet, ráadásul modell-múltjára való tekintettel tortasütés közben még a kalóriákra is odafigyelt!

Íme a recept egyenesen a topmodell konyhájából

Hozzávalók:

6 tojás
4 dkg mandulaőrlemény
2 dkg zabpehelyőrlemény
11 g sütőpor
30 ml kókuszolaj
5 dkg kókusz chips
200 g kókuszjoghurt
10 dkg nyírfacukor
1 bio citrom héja, és levének a fele (20 ml)
1 csipet só

Előmelegítjük a sütőt 175C fokra. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgákat habosra keverjük 5 ek nyírfacukorral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a felvert fehérjébe a tojássárgás cukrot, óvatosan összekeverjük. 3-4 részletben hozzákeverjük a zabpehely- és mandulaörleményt, a kókuszolajat, belereszeljük a megmosott citrom héját és végül beleszitáljuk a teáskanálnyi sütőport, összekeverjük. Kókuszolajjal kikent, vagy zsírpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és tűpróbáig (kb.15-18 percig) sütjük. Amíg sül a torta, egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk a kókusz chipset, ha kész, kiöntjük egy tálba (mert a serpenyőben hagyva hamar megég.) Ha elkészült a torta, rácsra borítva megvárjuk míg kihűl. Ezidő alatt a citromlevet kikeverjük a kókuszjoghurttal, a maradék 1 kanál nyírfacukorral és a kihűlt tortára öntjük, szépen eloszlatjuk rajta. Legvégül megszórjuk a pirult kókusz chipssel.