Hódít a legújabb fitneszőrület

2015. augusztus 18.
A szörf-jóga egy igazi reform edzés, amely fejleszti az izmokat, erősít, szálkásít, és mindezt úgy, hogy közben egy szörfdeszkán kell egyensúlyozni. Egyszerre kihívás és kaland, pihentető és izzasztó. Egyszerre szörf és jóga.


Profimedia – Red Hot

Az új fitnesztrend a tengerentúlon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szörf-jóga, amely a két sport keresztezéséből jött létre. A reform módszer lényege, hogy a nagy koncentrációt, és izommunkát igénylő jóga talaját az edzőterem parkettájáról a vízen lebegő szörfdeszkára helyezték át, ezzel ötvözve a két, önmagában sem egyszerű sportot. A hagyományos jógapóz mellett immár nem elég csak a statikus tartásra ügyelni, meg is kell őrizni az egyensúlyt, ezzel még több izmot stimulálva.

Coleman egy éve hagyta ott az üzleti életet, hogy fitneszedző legyen, alapötletét pedig nem más, mint a vitorlázás adta, amellyel fiatal korát töltötte.

Bár Leila eleinte csak helyi uszodákban tartott szörf-jóga edzéseket, nem sokkal később már követői Coleman saját weboldaláról is megrendelhették a high-tech board-ot, amelyet már házi használatra, saját medencékre terveztek. A sportág azóta pedig egyre jobban terjed, művelői pedig állítják: több izmot mozgat, mit bármely másik edzés,ráadásul  egy óra alatt több száz kalóriát képesek elégetni – már, akinek sikerül fent maradnia a deszkán.

Az úgynevezett SUP (Stand Up Paddle) jóga pedig már nem csak külföldön, de hazánkban is elérhető. Ha szeretnéd kipróbálni az új divatsportot, akár kezdőként, akár haladóként is szívesen látnak az alábbi,  Balatonnál, illetve a Velencei-tónál található sport centrumokban:

http://welovebalaton.hu/aktiv.balaton/szorfozz.ugy.mint.hawaiin

https://www.facebook.com/supyoga/timeline