A szüleim kertjében az idén először bőségesen terem a füge és eszembe jutott egy régebbi desszert recept. Tavaly is többször készítettem a füge szezonban, mert gyorsan elkészíthető és ínycsiklandozó falatka kerül az asztalra.
Sült füge
Személyenként 1 füge, bevágjuk 4 cikkre (lásd a fotón)
Házi, cukormentes baracklekvár
Egymás mellé helyezzük egy hőálló tálba a fügéket, és 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig.
Csokiszósz
A csoki szószhoz használható cukor- és tartósítószer mentes csoki puding (beszerezhető DM-ben, bio boltokban), amelyet gabonatejjel (pl.: rizstej, zabtej) vagy magtejjel (pl.: mandulatej) és rizssziruppal vagy juharsziruppal készítünk el.
A tálaláshoz egy ötlet, amit a mellékelt fotón is láthattok: a sült füge közepébe tegyünk egy kiskanál lekvárt, és csepegtessünk rá és a tányérra csoki szószt.
Arra azért figyeljünk, hogy a füge már önmagában is nagyon édes, magas a cukortartalma, ezért ez a desszert csak alkalmanként fogyasztható, bizonyos egészségügyi kihívások esetén!
A füge jótékony hatásai:
– a legjobban lúgosító táplálékok egyike
– kiegyensúlyozza a húsban, finomított ételekben gazdag étrend által előidézett savas állapotokat
– gyomorra és a lép-hasnyálmirigyre hat- méregtelenít
Jövő héten újabb egészséges, finom ételrecepttel jelentkezem, addig is de felejtsétek, hogy szeptember 15-én az Alagút tetején a Manna étteremben, S-H-E vacsora, ahol a menüben nincs hús, cukor, tojás és tejtermék sem.
A menüt és a további részleteket ITT találjátok!