Gasztrokalandok a hetedik SVÉT-en

2015. szeptember 02.
Az immáron 7. alkalommal összegyűlő vidéki éttermek és a Pannonhalmi Főapátság összefogásából indul ősszel a Szent Márton Konyha. A SVÉT előestéjén a pannonhalmi Viator étteremben jótékonysági vacsora indítja útjára a kezdeményezést.

Folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat. A házigazda ezúttal Pannonhalma, méghozzá az Apátság új rendezvényhelyszíne, a Pannonhalmi Apátsági Múzeum.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek. Az idei házigazda, Pannonhalma a gasztronómiai élményeken túl egy teljes napra elegendő élményt nyújt a látogatóknak: kiállítások, népi gyermekjátékok, múzeumpedagógiai foglalkozások, borkóstolás és az Apátság meglátogatása is szerepel a kínálatban. A vendégek így maguk válogathatják össze, hogy a gazdag és izgalmas éttermi kínálat mellett milyen egyéb programokkal színesítik a SVÉT-napot.

Jótékonysági vacsora a Viator étteremben a Szent Márton Konyha javára

Nemes cél érdekében fogott össze a Pannonhalmi Főapátság és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). Az idei éttermi találkozó előestéjén ugyanis jótékonysági vacsorát rendeznek a Viator Étteremben az ősszel induló Szent Márton Konyha javára. A Várszegi Asztrik főapát védnökségével és részvételével megrendezett esten a legjobb vidéki éttermek által készített fogásokat az Apátsági Pincészet kereskedelmi forgalomban már nem kapható  borai kísérik. (A vacsorán az első negyven jelentkező vendég tud részt venni.)

A szeptember 6-i rendezvényen résztvevő éttermek:

Anyukám Mondta – Encs; Baricska Csárda – Balatonfüred; Chianti Étterem – Veszprém; Erhardt Étterem és Panzió – Sopron; IKON Étterem – Debrecen; Kistücsök Étterem – Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár – Eger; Mandula Étterem és Borbár – Villány; Nomád Hotel&Campsite – Noszvaj; Rosinante Fogadó – Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma; Walter Vendéglő – Perbál

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció csak itt: www.viator.co.hu