Varázslat a konyhában – finom reggeliből könnyű vacsora

2015. szeptember 12.
Így varázsolhatsz finom reggeliből egy hozzávaló megváltoztatásával könnyű vacsorát az asztalra.

Sziasztok!

Nagyon régóta készülök már egy ilyen posztra. Szerettem volna megmutatni, hogy milyen egyszerű trükkökkel lehet hasonló hozzávalókból teljesen új ételt készíteni.

Íme az előző heti Lazacos pirítósom, ehhez a zöldséget és a lazacot vékonyan felszeltük és mustárral megkent pirítósra fektettük. Most csak annyit változtatunk, hogy a kenyeret tésztára cseréljük, a lazacot, a paradicsomot és az uborkát kockára vágjuk, mustárral összekeverjük és kész is a saláta.
Próbáljátok ki és várom a visszajelzéseket, kinek hogy sikerült a varázslat!

Jucus

LAZACOS TÉSZTA SALÁTA

(Elkészítési idő: 15 perc)

Hozzávalók (2 személyre):

15 dkg fodros nagykocka tészta
10 dkg füstölt lazac
4 szem koktélparadicsom
¼ kígyóuborka
2 teáskanál mustár 

Szükséges eszközök:

lábas
tésztaszűrő
kés
vágódeszkakeverőtál

Elkészítés:Tegyél fel vizet forrni a lábasban. Közben a paradicsomot és az uborkát mosd meg, vágd 1×1 cm-es kockákra. A lazacot vágd vékony szeletekre, majd kockázd fel. Mikor a tészta kifőtt, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel. Öntsd a felkockázott hozzávalókkal együtt a keverőtálba, add hozzá a mustárt, keverd össze alaposan és már kész is.

Fotó és szöveg: Szabó Jucus