Sziasztok!
Nagyon régóta készülök már egy ilyen posztra. Szerettem volna megmutatni, hogy milyen egyszerű trükkökkel lehet hasonló hozzávalókból teljesen új ételt készíteni.
Íme az előző heti Lazacos pirítósom, ehhez a zöldséget és a lazacot vékonyan felszeltük és mustárral megkent pirítósra fektettük. Most csak annyit változtatunk, hogy a kenyeret tésztára cseréljük, a lazacot, a paradicsomot és az uborkát kockára vágjuk, mustárral összekeverjük és kész is a saláta.
Próbáljátok ki és várom a visszajelzéseket, kinek hogy sikerült a varázslat!
Jucus
LAZACOS TÉSZTA SALÁTA
(Elkészítési idő: 15 perc)
Hozzávalók (2 személyre):
15 dkg fodros nagykocka tészta
10 dkg füstölt lazac
4 szem koktélparadicsom
¼ kígyóuborka
2 teáskanál mustár
Szükséges eszközök:
lábas
tésztaszűrő
kés
vágódeszkakeverőtál
Elkészítés:Tegyél fel vizet forrni a lábasban. Közben a paradicsomot és az uborkát mosd meg, vágd 1×1 cm-es kockákra. A lazacot vágd vékony szeletekre, majd kockázd fel. Mikor a tészta kifőtt, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel. Öntsd a felkockázott hozzávalókkal együtt a keverőtálba, add hozzá a mustárt, keverd össze alaposan és már kész is.
Fotó és szöveg: Szabó Jucus