A Béres Szőlőbirtok lett Magyarország legszebb szőlőbirtoka

2015. szeptember 15.
A Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2015-ben. A Bor és Piac által meghirdetett pályázaton a több mint 100 résztvevő közül nyerte el a rangos elismerést az erdőbényei borászat.

Az elbírálás szempontjai a természet értékeinek megőrzése, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenése, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítása, a szakma és a borfogyasztók színvonalas tájékoztatása, a kulturált borfogyasztás népszerűsítése. A zsűri döntése alapján, a Béres Szőlőbirtok és Pincészet kiemelkedik ezen értékek megvalósításában.

A Béres Szőlőbirtok igényes, lendületes borászat, igazi színfolt Tokaj-Hegyalján, a Tokaji borvidék mértani középpontjában, a festői szépségű Erdőbényén. A pincészetet 2002-ben alapította a gyógyszeripari tevékenységéről ismert Béres család azzal az elhatározással, hogy a tokaji borászati hagyományok és a modern technika adta lehetőségek ötvözésével olyan kiváló minőségű borokat állítsanak elő, amelyek méltón öregbíthetik hazánkban és az egész világon a hungarikumként is számon tartott tokaji borok hírnevét.

A Béres Szőlőbirtok nemcsak boraival szerepel a világ legrangosabb versenyeinek élvonalában, de széleskörű, értékteremtő munkájával elkötelezetten szolgálja a térség felemelkedését is.