Gyümölcsös őszi kása

2015. október 10.
Bloggerünktől, Jucustól érkezzen most egy kókuszos rizskása, mézédes körtével, energiát adó banánnal, hogy könnyebben induljanak a hidegebb őszi reggelek.

Sziasztok!

Nekem nehezen megy már a felkelés, így hogy egyre sötétebb van reggelente. Mikor kinézek az ablakon még szürke és komor minden. Kell valami, plusz lendület, mert a kávé ilyenkor már nem elég! Ez a gyümölcsös kása mindig jó kedvre derít és sok-sok energiát ad, hogy el tudjam kezdeni a napot!

Ráadásul a banán még a bőrnek is jót tesz, magas a B6-vitamintartalma miatt.

Vészeljük át együtt a komor reggeleket!

Jucus

KÓKUSZOS-GYÜMÖLCSÖS RIZSKÁSA

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 személyre):
3 dl rizstej
6 evőkanál rizspehely
1 érett banán
1 érett körte
5 dkg kókusz

Szükséges eszközök:
lábas
fakanál
villa
gyümölcshámozó

Elkészítés:
Öntsd a lábasba a rizstejet, szórd bele a pelyhet. Időnként megkeverve főzd, míg besűrűsödik. Közben a banán és a körte egyik felét kockázd fel, a másikat egy villával törd össze. Mikor a kása elkészült először az összetört gyümölcsöket keverd el benne jó alaposan, majd add hozzá a felkockázottakat. A tetejére szórd a gyümölcshámozóval vékonyra szelt kókuszt.

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu