Kisállat örökbefogadással ünnepel a biatorbágyi outletközpont

2015. október 10. |

Hazánkban évente körülbelül 250 – 300.000 kóbor kutya kerül ebrendészeti telepekre, miközben kb. 1.000.000 kutya és macska kóborol szerte az országban. A felelős állattartást nem lehet elégszer hangsúlyozni, így az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a biatorbágyi outlet központ összefogott: most szombaton a két szervezet egy rendhagyó kisállat örökbefogadó napot tart.

A Premier Outlet idei születésnapi hétvégéjén a számtalan családi program mellett a felelős állattartás és az állatvédelem is a középpontba kerül. A születésnapi rendezvény október 9-én és 10-én reggel 10 órától este 9-ig tart. Szombaton több állatvédő szervezet is kitelepül az outletközpontba, így az érdeklődők a szakemberektől tájékozódhatnak a felelős állattartásról, valamint az ingyenes állatorvosi tanácsadást is igénybe vehetik. A tájékoztatás mellett az örökbefogadás is nagy hangsúlyt kap: a résztvevő állatmenhelyek jóvoltából számos gazdára váró négylábúval is találkozhatunk a helyszínen.

Az esemény védnöke Tornóczky Anita, az Állatvédőrség ügyvezető igazgatója. A szervezet 2011-es megalakulása óta több tízezer állaton segített már. „Fő célunk az állatkínzás és a természetkárosítás elleni összehangolt, hatékony fellépés” – fejtette ki Anita. – „Az állatvédőrök feladatai között szerepel többek között a felelős állattartásra nevelés is és szívesen veszünk részt minden olyan rendezvényen, amely ezt célozza, így örömmel vállaltam el a Premier Outlet születésnapi rendezvényének védnöki szerepét. Nagyon reméljük, hogy sok négylábú talál majd gazdára most hétvégén.”

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Ezért érdemes levendulateát innod egészség

Ezért érdemes levendulateát innod