Büfé helyett bár nyílt az Operaházban

2015. november 04.
A világ leghíresebb operaházainak tanulmányozása után alakították át a budapesti Operaház büféjét. Egy elegáns bárt hoztak létre, valamint egy kávéház is nyílik az épületen belül.

„A legjobb ötleteket és a működő rendszereket átültetve a legfrissebb és legjobb gasztronómiai egységet hoztuk létre a budapesti Operában, de teljesen friss, új elemek is bekerültek a koncepcióba” – mondja Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője. A Magyar Állami Operaház nyílt pályázatán a Zsidai Csoport nyert, ez pedig azt jelenti, hogy ők feleltek/felelnek az átalakításért és az Opera és az Erkel teljes gasztronómiai kínálatáért.

Az Opera Gasztronómia keretében megújult a korábbi büférendszer és helyette világszínvonalú bárt hoztak létre, valamint új egységként nyílik egy kávéház az Operaházban, a Hajós utca felőli oldalon.

Az Opera Café Bár kapui egy órával előadás előtt kinyílnak, és behűtött pezsgővel, falatokkal, szendvicsekkel és desszerttel várják a vendégeket, gyors kiszolgálással. A fő cél, hogy a vendég az előadás előtt, után és főleg a szünetekben ne sorban állással töltse az időt, hanem élvezze az épület szépségét vagy a barátai társaságát italok és falatok mellett.