Mályvacukros nassolnivaló Tiffani Thiessentől

2015. október 28. |

A Food Network tévécsatorna új műsorában Tiffani Thiessen színésznő hollywoodi ismerőseit kényezteti finom fogásokkal. Ezúttal egy mennyei édesség receptjét oszotta meg velünk.

Hozzávalók

A ropogós kekszkéreghez

5 egész teljes kiőrlésű (digestive) keksz

A pudinghoz

750 ml (3 bögre) teljes tej
2 nagy tojás sárgája
115 gr (1/2 bögre) cukor
25 gr (1/4 bögre) kukoricaliszt
1/4 teáskanál finom só
115 gr tejcsokoládé, durvára felvagdosva
30 gr étcsokoládé
2 evőkanál nem-sózott vaj
1 ½ teáskanál tiszta vanília kivonat

A tetejére

50 db kicsi mályvacukor
2 teljes kiőrlésű keksz, nagy darabokra törve 

Elkészítés

Kellék: 6 db 150 ml űrtartalmú vastagfalú üvegedény (pohár),flambírozó pisztoly 

1) A kekszkéreg elkészítéséhez a kekszeket egy ételdaraboló edényébe helyezzük, majd morzsává őröljük. Mindegyik 150 ml-es edénybe 2 evőkanál teljeskiőrlésű kekszmorzsát mérünk ki. A kekszmorzsát egy kanál hátával az üvegedény aljára nyomkodjuk. A maradék kekszmorzsát félretesszük.

2) A puding elkészítéséhez a tejet a tűzhelyen egy lábasban felforrósítjuk (de nem forraljuk fel!). Használhatunk hőálló edényt és mikrohullámú sütőt is, ebben az esetben kb 1 percig magas teljesítményen melegítjük. A tojássárgáját egy közepes előkészítő edénybe ütjük, felverjük, majd hozzáadjuk a forró tejet. Először csak lassan, folyamatos keverés mellett, nehogy a tojás összeálljon rántottává. Addig folytatjuk, míg az összes tejet hozzáadtuk.

3) A cukrot, a sót és a kukoricalisztet egy közepes lábasba öntjük, majd simára keverjük. Lassan, folymatosan és egyenletesen öntve, nehogy összecsomósodjon, belekeverjük a tejes keveréket. Közepesen alacsony tűzön főzzük, folymatos keverés mellett, míg a keverék besűrűsödik és bugyogni kezd (kb. 10 percig). Hozzáadjuk a tej- és az étcsokoládét, és kb. 2 percig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, valamint a vaínília kivonatot. A pudingot szétosztjuk az üvegedényekbe, lehűtjük, és 2-3 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk, míg teljesen összeáll.

4) Az édesség tetejének elkészítéséhez tálalás előtt két órával kivesszük az üvegedényeket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek. Közvetlenül a tálalás előtt a pudding tetejére a félretett teljeskiőrlésű kekszmorzsából újabb réteget adagolunk. Ezt a miniatűr mályvacukrokkal fedjük le. A mályvacukrokat flambírozó pisztollyal megbarnítjuk. Mindegyik üveges desszert tetejét egy nagyobb darab keksszel tesszük teljessé.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód