Mályvacukros nassolnivaló Tiffani Thiessentől

2015. október 28. |

A Food Network tévécsatorna új műsorában Tiffani Thiessen színésznő hollywoodi ismerőseit kényezteti finom fogásokkal. Ezúttal egy mennyei édesség receptjét oszotta meg velünk.

Hozzávalók

A ropogós kekszkéreghez

5 egész teljes kiőrlésű (digestive) keksz

A pudinghoz

750 ml (3 bögre) teljes tej
2 nagy tojás sárgája
115 gr (1/2 bögre) cukor
25 gr (1/4 bögre) kukoricaliszt
1/4 teáskanál finom só
115 gr tejcsokoládé, durvára felvagdosva
30 gr étcsokoládé
2 evőkanál nem-sózott vaj
1 ½ teáskanál tiszta vanília kivonat

A tetejére

50 db kicsi mályvacukor
2 teljes kiőrlésű keksz, nagy darabokra törve 

Elkészítés

Kellék: 6 db 150 ml űrtartalmú vastagfalú üvegedény (pohár),flambírozó pisztoly 

1) A kekszkéreg elkészítéséhez a kekszeket egy ételdaraboló edényébe helyezzük, majd morzsává őröljük. Mindegyik 150 ml-es edénybe 2 evőkanál teljeskiőrlésű kekszmorzsát mérünk ki. A kekszmorzsát egy kanál hátával az üvegedény aljára nyomkodjuk. A maradék kekszmorzsát félretesszük.

2) A puding elkészítéséhez a tejet a tűzhelyen egy lábasban felforrósítjuk (de nem forraljuk fel!). Használhatunk hőálló edényt és mikrohullámú sütőt is, ebben az esetben kb 1 percig magas teljesítményen melegítjük. A tojássárgáját egy közepes előkészítő edénybe ütjük, felverjük, majd hozzáadjuk a forró tejet. Először csak lassan, folyamatos keverés mellett, nehogy a tojás összeálljon rántottává. Addig folytatjuk, míg az összes tejet hozzáadtuk.

3) A cukrot, a sót és a kukoricalisztet egy közepes lábasba öntjük, majd simára keverjük. Lassan, folymatosan és egyenletesen öntve, nehogy összecsomósodjon, belekeverjük a tejes keveréket. Közepesen alacsony tűzön főzzük, folymatos keverés mellett, míg a keverék besűrűsödik és bugyogni kezd (kb. 10 percig). Hozzáadjuk a tej- és az étcsokoládét, és kb. 2 percig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, valamint a vaínília kivonatot. A pudingot szétosztjuk az üvegedényekbe, lehűtjük, és 2-3 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk, míg teljesen összeáll.

4) Az édesség tetejének elkészítéséhez tálalás előtt két órával kivesszük az üvegedényeket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek. Közvetlenül a tálalás előtt a pudding tetejére a félretett teljeskiőrlésű kekszmorzsából újabb réteget adagolunk. Ezt a miniatűr mályvacukrokkal fedjük le. A mályvacukrokat flambírozó pisztollyal megbarnítjuk. Mindegyik üveges desszert tetejét egy nagyobb darab keksszel tesszük teljessé.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért autistic art

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért