Az inkák kincse az orchidea kiállításon

2015. november 06. |

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel is elhozza legszebb orchideáit és broméliáit a Vajdahunyadvárba, hogy egy látványos kiállítás keretében bemutassa az érdeklődőknek az őserdők ezen különleges-varázslatos lakóit.

A Magyar Orchidea Társaság idei őszi kiállítása egy titokzatos és ritka orchidea csoport, a nemes Masdevalliák bemutatására vállalkozik. A Masdevallia orchideák különleges, ragyogó vörös virágaikkal sokáig voltak királyi ékei az inkák ködvárosát, Machu Pichut körülvevő mezőknek. Az ottlakók isteneiknek udvaroltak ezzel a különleges orchideával, templomaikat díszítették vele.

Ám míg a 18-19. században még tömegével díszítették a magasan fekvő réteket a Masdevalliák – lenyűgöző szépségük nem maradhatott titokban, és az elmúlt évszázadok során a túlzott gyűjtés drámai helyzetbe sodorta ezeket a finom virágokat.

Ahogy lassan a múlté lett az Inka Birodalom, úgy tűntek ők is el, hogy titokzatos szépségüket, természetes környezetükben, már csak a nedves köderdők eldugott zugaiban lehessen megcsodálni. A nemesítéseknek, a laboratóriumi szaporításoknak köszönhetően azonban már nem kell háborgatni a Dél-amerikai állományt ahhoz, hogy gyűjtők világszerte magukénak tudhassanak egy-egy Masdevallia tövet.

Az idei kiállításon különleges, egyedülálló élményben lehet részünk – és ehhez Peru helyett csak a Városligetig kell elmennünk, ahol hazai gyűjtőknek köszönhetően megcsodálhatóak lesznek a virágzó Masdevalliák.

A kiállítást – a korábbi évek hagyományához híven – vásár kíséri, ahol szert tehetünk egy-két fenséges növényre, és szakértő tanácsot iskaphatunk.

A kiállítás időpontja: 2015. november 6-8.
Nyitva tartás: 10-18 óráig
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

Bővebb infó itt!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet