Az őszinte társkeresőn minden hibád belefér

2015. november 20.
A fehérnemű modellek lopott fotóival elárasztott hamis társkeresők világát szeretné alapjaiban megrázni a Settle for Love. Lényege az volna, hogy ne próbáljuk takargatni a hibáinkat, sőt, inkább valljuk be mindeet, így senkit nem érhet majd csalódás az első randin.

„Kopaszodom és imádom az anyukámat.” Talán furcsa lehet ezt olvasni egy társkereső oldal egyik profiljában, de ha kicsit jobban belegondolunk, ez legalább őszinte. Az pedig ugye minden jó párkapcsolat alapja. Persze tudjuk, senki sem az interneten keresi élete párját, az mégis köztudott, hogy valahogy mindenki garantáltan alacsonyabb, kövérebb, idősebb és kopaszabb annál, mint ahogy a társkereső oldalakon azt bevallotta.

Ennek szeretett volna véget vetni David Wheeler, a Settle for Love névre keresztelt társkereső honlap alapítója. „Senki sem hibátlan, senki sem tökéletes.” – magyarázza a 30 éves férfi, és milyen igaza van! A még fejlesztés alatt álló, jelenleg még csak prototípusként működő oldal lényege, hogy két hasábba gyűjthetjük pozitív és negatív tulajdonságainkat. Így például elmondhatjuk, hogy szuper a humorunk, amellett, hogy elismerjük, sokat hisztizünk, és akaratosak is vagyunk. Ezzel nem csak megindítóan, és elképesztően bátor módon őszinték lehetünk, de megkímélhetjük a jövőbeli partnerünket az esetleges kellemetlen meglepetésektől. Sőt, még akár hivatkozási alap is lehet a későbbi viták során: „Hát nem olvastad a profilomban, hogy rémesen bánok a pénzzel?”

Wheelert annak idején sokkolták a társkeresős tapasztalatai, saját bevallása szerint akárhány lánnyal találkozott, egy sem volt olyan élőben, mint amilyennek az oldalon leírta magát. A férfi álma, hogy léterjöhessen társkereső honlapja, ahol az emberek nem félnek felfedni gyengeségeiket a másik előtt. Ugyanis szerinte az őszinteség hosszútávon nagyon is kifizetődő.