Vízilabda megmérettetés Győrben: jön a 10. Volvo-kupa

2015. december 28. |

Az Európa-bajnokság főpróbája lesz a felkészülési torna január 3. és 5. között. Az ellenfelek: Olaszország, Spanyolország és Szlovákia lesznek.

A Magyar Vízilabda Szövetség szerda délelőtti sajtótájékoztatóján vezette fel a január eleji felkészülési tornát, amely a férfiválogatott fejlődése és további erősödése miatt most különösen fontos lesz.

Dr. Kemény Dénes a szövetség elnöke beszélt a névadó szponzor eddigi és továbbra is töretlen elkötelezettségéről.

 

„Emlékszem az összes Volvo-kupára, egy részét egészen közelről követhettem. Az embernek minden gyermeke fontos, így vagyunk mi is a támogatóinkkal, partnereinkkel is. Viszont a Volvo még egy kicsit személyesebben is érint, hiszen már akkor is a válogatott partnere volt, amikor a szövetséggel még nem. Aztán eltelt két év és a szövetséggel is megköttetett a megállapodás. A Volvo-kupát annak idején azért találtuk ki, hogy a válogatott nyári felkészülésének jegyében legyen egy év közbeni kontroll. Szép lassan be is épült a programba, és emellett nagyon fontos cél volt az is, hogy körbejárjuk az országot és minden új uszodába elvigyük a vízilabdát, a válogatottat. Ez sikerült.”

Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója már rutinosan nyilatkozott a kupáról, elvégre kezdettől fogva részese a szövetség és a cég kapcsolatának.

„Egy régi korszak folytatódik tovább. A svédek most már tudják, mi az a vízilabda, sikerült mindenkivel megtanítani, kik azok a vízilabdás fiúk. Kilenc uszodában voltunk eddig, Kecskeméten kétszer, de ott is egy új helyszínt avattunk. Egy volt mindannyiszor közös: a magyar csapat dominanciája, biztos vagyok benne, hogy megint a magyar csapat lesz a főszereplő. Külön megtiszteltetés, hogy ebbe a városba vihetjük a Volvo-kupát, mert Győr nagy fejlődésen ment keresztül, és olyan sportélete van, amely tiszteletre méltó, példa nélküli Magyarországon. Mindenkit várunk sok szeretettel a tornán”.

Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere is ott volt a szerdai sajtótájékoztatón, örömét fejezte ki a torna megvalósulásáért:

„Győr sportváros, ennek egyik oka, hogy a város minden évben a költségvetés 1 százalékát költi a sportra. Most 55 milliárd a büdzsé, így 550 milliót költünk, benne a létesítményekre és azok működtetésére is. 2014-ben épült egy multifunkcionális arénánk és egy vizes központunk is. Építkezünk, szeretnénk a klasszikus vizes sportágakat, így az úszást és a vízilabdát megalapozni, meghonosítani. Most építjük az utánpótlást, két csapatunk már az országos bajnokságban vesz részt. Sokan jelentkeznek pólózni, ez már egy jó részeredmény. A győri vízilabdának ez a Volvo-kupa nagy lökést tud adni.”

A Volvo-kupára a jegymester.hu oldalon lehet jegyet vásárolni.

Volvo-kupa, január 3-5., Győr: Résztvevők: Spanyolország, Olaszország, Szlovákia

Január 3., vasárnap:

Szlovákia-Spanyolország – 17 óra

Magyarország-Olaszország – 19 óra

Január 4., hétfő:

Szlovákia-Olaszország – 17 óra

Magyarország-Spanyolország – 19 óra

Január 5., kedd:

Spanyolország-Olaszország – 18 óra

Magyarország-Szlovákia – 20 óra

Az M4 valamennyi találkozót élőben közvetíti.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja csomagolásmentes bolt

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska karantén

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska