Egy csodálatos bejrúti étteremről írunk a Marie Claire júniusi Travel különszámában. A tulajdonos, Liza Soughayar nem csak az étterem épületéről, a lenyűgöző enteriőrről, a libanoni főváros mindennapjairól és a menün szereplő csemegékről mesél, de receptet is küldött az olvasóknak.
Riz bi halib (rizspuding)
(5 személyre) 1 liter tej 10 deka rövid szemű rizs 15 deka cukor 2 teáskanál narancsvirág víz 2 evőkanál rózsavíz 1 csomag zselatinpor, bár az eredeti receptben gumiarábikum szerepel 50 deka rózsaízű lokum (zselés török édesség)
Mossuk meg a rizst és 2,5 deci vízben főzzük félkészre. Öntsük hozzá a tejet, forraljuk föl, majd alacsony lángon hagyjuk tovább, egészen krémesre főni. Keverjük el benne a cukrot, a zselatinport, a narancsvirág- és a rózsavizet, majd vegyük le a tűzről. Osszuk el kis edényekbe, és hűtsük ki. Közben egy kis lábasban, alacsony lángon olvasszuk folyékonyra a lokumot, és óvatosan öntsük a rizskrém tetejére. Behűtve tálaljuk.