A mitikus hangzású arany tej egy ősi indiai ital, aminek jótékony hatásai már régóta ismertek – a fő összetevőjének, a kurkumának hála méregtelenít, erősíti az immunrendszert, javítja a kognitív funkciókat, gyulladáscsökkentő és még ki tudja, mi.
Fotó: Profimedia – Red Dot
A gyógyító csodaital mostantól azonban nem csak vajákos asszonyok és lelkes hippik konyhájában készülhet, de a jóslatok szerint hamarosan a leghipszterebb kávézók baristái cicomázzák rajta a latte artot.
A Guardian máris 2016 italának nevezte, és sokan álltak mögé a sorban, amellett kampányolva, hogy az arany tej egészségesebb és hatékonyabb serkentő ital lehet, mint a kávé. Ennek persze a szuperételnek is tekintett kurkuma az oka, azon kívül egyébként csak meleg tej és fűszerek alkotják az italt. Persze nem kell rohanni a kávéfőző kidobásával, már csak azért nem, mert az elmúlt években a kávéról is kiderült, hogy ésszerű mennyiségben semmilyen káros élettani hatást gyakorol, másrészt pedig mert tényleg nagyon finom.