Ezen a 3 reggeli szokáson változtass, ha jobb napot szeretnél

2016. június 06.
A reggel a nap legkritikusabb időszaka, senki nem vetheti szemünkre, ha ilyenkor vétünk néhány hibát. De az ébredés hangulata rányomhatja bélyegét egész napunkra, ezért nem árthat odafigyelni néhány dologra, hogy ne a bal lábbal keljünk fel.

Ha mindig benyomod a szundit…

Elképesztően nagy a csábítás, hogy adjunk magunknak 5, 10 vagy 15 extra percet, pedig ezzel egy kicsit sem járulunk hozzá, hogy testünk kipihentebb lehessen. Ilyenkor ugyanis teljesen felborítjuk testünk alvási ciklusát, ráadásul ez a visszaszundítás cseppet sem számít jó minőségű alvásnak. Ha tudjuk, hogy belefér az a plusz 15 perc, egyszerűen állítsuk későbbre az ébresztőórát, de kerüljük el messziről a szundi gombot.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Ha a reggelid egy tejeskávé…

Sokan beleesünk abba a hibába, hogy a reggelizős időből vonunk el a reggeli készülődés javára, ezért végül csak egy nagy bögre kávé kerül üres gyomrunkba. Az éhgyomorra bedöntött kávé beindíthatja a kortizol termelődését, amitől hosszútávon romlik a kognitív teljesítőképességünk és az immunrendszerünk is gyengülhet. Ha tényleg nincs semmi időnk reggelente, készítsünk el, vagy vásároljunk előre egészséges reggeliket, amiket akár magunkkal is vihetünk – jó megoldás lehet például egy gazdag shake.

Ha hajnalban már a telefonodat nézegeted…

Állítólag az emberek 7%-ka alszik okostelefonjával együtt, de egyébként is hajlamosak vagyunk rá, hogy felébredve azonnal a készülékért nyúljunk. Az okostelefon nem csak az elalvást nehezíti, de az sem jó ötlet, ha felriadva a biztonság kedvéért végigpörgetünk rajta néhány dolgot. Reggel ne az legyen az első dolgunk, hogy szétnézünk Instagramon vagy Facebookon, kezdjük inkább napunkat meditációval és légzésgyakorlatokkal. Így hatékonyan csökkenthetjük a stressz szintjét a szervezetben és sokkal kellemesebb lesz az egész napunk.