Idén utoljára irány a Generali Gyerek Sziget!

2016. június 24.
Az idei nyáron ez az utolsó „gyerek szigetes" hétvége, ki kell használni, ha a legjobb gyerekprogramokban szeretnénk tobzódni szünidő elején.

A múlt hétvégén pazar felvonulással zárult a szülinapozás, gólyalábasok, zenészek, komédiások és hatalmas vendégsereg vonult végig a szigeten. Ez a lendület tart még az utolsó hétvégén is, lesz Minimax Fesztivál, bohóckodás, Apacuka és Alma együttes, fióka és madármentés, sport,baseball és Duna-nap. Június 25-én és 26-án irány a Hajógyári-sziget!

A Generali Nagyszínpadon Kamilla és Fogas bohóc zenés bohócelőadása indítja majd a szombatot, utána , később pedig A székely menyecske meg az ördög című mese következik, a napot pedig Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje zárja. Vasárnap a Minimax Fesztivál keretében fellép a Kicsi Gesztenye Produkció, az Apacuka, a Mintapinty, Bíró Eszter és az Alma Együttes is.

A Generali Sportparkban amerikai foci és baseball hétvégét tartanak, várnak mindenkit, aki meg szeretné ismerni az igazi amerikai sport szépségét, az amerikai futballt és a baseballt, A Generali Nagyszínpadon pedig a Budapest WolvesCheerleader, azaz egy igazi pom-pom lány csapat bemutatója dobja majd fel a hangulatot. A Zewa tűzoltóautóban egy kicsit mindenki tűzoltó lehet és azt is megtudhatják az érdeklődők a Bethesda Gyermekkórház munkatársai és a Zewa jóvoltából, hogyan lehet megelőzni az égési baleseteket. Aki pedig egy igazi kis Tádét szeretne otthonra vagy érdekli k a tengerimalacok, a Magyar Tengerimalac-védő Egyesület sátránál megtudhat mindent a tengerimalac-tartás fortélyairól és az egyesület tevékenységéről.

Szombaton Nemzetközi Duna Nap, ehhez csatlakozik a Gyerek Sziget is: Duna napot tartanak a Gyerek Paradicsom helyszínen. Ezen a napon mindent megtudhatnak a gyerekek a híres, nagy folyónkról, megismerhetik és akár telepíthetnek is halakat. Lesz Duna totó, víz teszt, Sziget felfedező túra és sok más érdekesség is segít jobban megismerni és megóvni ezt a csodálatos folyót.

Gyerek Sziget idén utoljára, uccu ki a rétre ugrálni, kézműveskedni, sportolni, táncolni, kalandozni, felfedezni, tanulni, kíváncsiskodni, állatot simogatni, tobzódni az ingyenes programokban!

Infó: www.gyereksziget.hu