Ennyi mindenre lehet jó az almaecet

2016. június 25.
Minden háztartás alapeleme, és talán a nagyi néhány praktikájából is ismerjük, de még azok mellett is van ezer dolog, amire használhatjuk az almaecetet.

Fehéríti a fogakat

A szépségápolásban is jó barát lehet az almaecet, nincsen ez másképpen a fogápolással sem! Ha természetes fogfehérítő módszerre vágyunk, ne is keressünk tovább, keverjünk össze egy rész almaecetet két rész vízzel és öblögessünk vele úgy egy percen keresztül. Rendszeres használat esetén lép életbe a fehérítő hatás, és járulékos haszon, hogy még a rossz leheletet is megszűnteti.

Szagtalanító

A szüleink és nagyszüleink sok esetben még almaecetet használtak az ablaktisztításra, vagy természetes általános tisztítószerként, hiszen hatékony és semmilyen kemikáliát nem tartalmaz. Extra ház körüli felhasználási mód lehet, ha a kellemetlen szagok elfedésére vetjük be: keverjük el vízzel, töltsük egy flakonba és spricceljük a lakás levegőjébe.

(Fotó: Profimedia-Red Dot)

Eldugult orr ellen

Ha gyors megoldás kell az eldugult orra (márpedig ha valamire) akkor igyunk meg egy kis vízben feloldott almaecetet – állítólag ez kitisztítja az orrjáratokat, de torokfájásunkon is enyhíthet.

Napégésre

Ha ottfelejtettük magunkat a napsütésben, megnyugtathatjuk égő bőrünket egy kis almaecettel is. Tegyünk egy keveset fürdővizünkbe, hogy bőrünk megnyugodjon kicsit a napsugarak okozta trauma után.