Még a kávédat is megfőzi az okos ébresztőóra

2016. június 27.
A reggel sokunk számára kritikus időszak, amikor egyedül arra vágyunk, hogy egy jószándékú valaki életkedvet töltsön belénk egy csésze forró kávé formájában. Mostantól lehet, hogy épp az ébresztőóránk lesz ez a jótevő.

Épp ideje volt, hogy az ébresztőórák kompenzálják valahogy, hogy minden reggel hideg zuhanyként ráznak fel az álomból, erre pedig nincs is ugye jobb módszer egy gőzölgő, illatos kávé elkészítésénél.

Nekünk nincs más dolgunk, mint előző este betölteni a vizet és a kávét (vagy teát) az okos szerkezetbe, ízlés szerint cukorral és tejjel, és reggel a bugyogó víz hangjára és a friss kávé (vagy tea) illatára ébredhetünk.

A csodás gépet egyébként egy Josh Renouf nevű londoni formatervező alkotta meg, és Kickstarteren keresztül akár máris előrendelhejük 230 fontért. Sajnos a különleges ébresztőóra nem a legjobb választás azoknak, akik csak 5-6 szundi gomb benyomás után tudnak felkelni, – ilyen funkciója sajnos nincsen – de az állítólag amúgy is egészségtelen. Ellenben jól jöhet mindenkinek, aki békésebb, harmonikus reggelre vágyik.