Nyaralj Pesten! – Budapest tengerpartja, az Aquaworld

2016. július 06.
Manapság nem könnyű eldönteni, hogy melyik úti célt válasszuk, mekkora utazást bírnak ki a gyerekek és hol érezhetjük magunkat a legnagyobb biztonságban. Ki gondolná, hogy a megoldás csak egy karnyújtásra van. Budapest zöldövezetében található az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő.

Egy szálloda, minden igény szerint

Kevés olyan hely létezik karnyújtásnyira tőlünk, amely ilyen tökéletesen ötvözi a nyaralás feltételeit. Legyen szó, kényelmes és praktikus családi szobákról vagy apartmanokról, gyermekeink jólétét és szórakozását biztosító szolgáltatásokról az Aquaworld Resort Budapest Hotel tökéletes választás.

Ha csak a szobákat vesszük figyelembe, a szálloda 309 szobája közül mindenki talál kedvére valót: ízléses berendezéssel, kényelmes ágyakkal, praktikus megoldásokkal az összenyitható szobák több generációnak is megfelelnek. Míg a szülők pihennek, a gyerekek a másik szobában tévézhetnek, internetezhetnek. Ha a nagyszülők is velünk utaznak, akkor akár egy családi apartmanba is beköltözhetünk, amely a saját otthon kényelmét nyújtja. A 24-24 két- és háromszobás apartmanok micro hullámú sütővel, vízmelegítővel és evőeszközökkel felszereltek, így kiválóan alkalmasak a kisgyermekes családok számára. Ha kisbabával indulnunk neki, a legtöbb esetben a csomagtartó javát a baba személyes holmija, a kényelmét szolgáló felszerelések teszik ki. Szerencsére az Aquaworld Resort Budapest családbarát hotelként teljes komforttal várja a kisbabás családokat. Mit jelent ez pontosan? A családi szobákban, vagy a két-, háromszobás apartmanokban a babák és kisgyermek korához és igényeihez illeszkedő kiegészítő felszerelést is kérhetünk, így például a babaágy és a babakocsi mellett babakád, fürdőszobai fellépő, pelenkacsomagoló vödör és cumisüveg melegítő is díjmentesen igényelhető. Sőt, a csomag részeként minden baba egy ajándékcsomagot kap, amely tartalmaz: Babé babafürdetőt és babakrémet, Sudocrem popsikrémet, Hipp előkét és egy baba fürdőtörölközőt, ponchót. Ami legtöbbször egy szálloda javára írja a döntést, az a kedvezmények megléte. Aquaworld Resort Budapestben minden 7 évesnél fiatalabb gyermek szállása INGYENES, és a 7-14 év közöttiek is extra kedvezményre számíthatnak. Nagy a választék a speciális csomagajánlatokból is, s ha ezek közül választ a család, akár 1 éjszakával tovább maradhat, többletköltség nélkül.

Nyaralás alatt is egészséges és finom ételek

Ha már mindenki kényelmesen bevackolta magát a szobájába, kiválasztotta a neki legszimpatikusabb ágyat, akkor előbb vagy utóbb a legkisebbek száját elhagyja az egyik kedvenc mondatuk: „Éhes vagyok”. Amíg otthon pikk-pakk összedobjuk csemeténk kedvenc finomságát, addig egy szállodában nehézkesebb az ételek folyamatos előteremtése és a megfelelő falatok kiválasztása.

De nem az Aquaworldben! A régió konyháját és a nemzetközi fogásokat ötvöző Duna étterem büféasztalának naponta megújuló kínálata étvágyat csinál a család apraja-nagyjának. A legkisebbeket válogatott menü várja, a könnyebb táplálkozás hívei a bio sarokban találnak ínyükre valót. Aki még különlegesebbre vágyik, annak a Colorado à la carte étterem kínál szezonálisan változó fogásokat a nemzetközi és a magyar konyha ízeivel és külön gyermekétlappal.
A fürdő területén sem kell éheznünk: a Fast&Fine Food Market étterem gazdag kínálatból, igényesen összeállított menüiből – Essential, Tradition, Vital, Bongo –, salátabárjából egész nap lehet válogatni, de kapható még pizza, palacsinta, joghurtok és madártej is. Sajnos a gyerekek 6 százaléka, és felnőttek 2 százaléka szenved ételallergiától, de nekik sem kell lemondaniuk a gasztronómiai élményekről. A remek konyha ezeket a speciális igényeket is kiszolgálja. Egy kávé délelőtt, egy ital vacsora után – erre ott a Lobby bár! Napközben a fürdőtérben található Oriental Bárban frissítők, turmixok, finom falatkák kaphatók.

Egy hotel, ami valójában élményfürdő is

Sok esetben, ugyan kényelmes a szálloda, de kevés szabadidős tevékenységgel rendelkezve nehezen kötik le a gyerkőcök figyelmét. Az Aquaworld Resort Budapest ebben is vethetetlen Az élménybirodalom egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy alig pár métert kell megtennünk ahhoz, hogy Budapest legnagyobb vízi birodalmába jussunk. Ez ám a kaland! Az Aquaworld Élményfürdő Európa egyik legnagyobb fedett vízi birodalma, ahol a vendégek felfedező kalandorokká változva barangolhatnak a trópusi hangulatú Angkor-romtemplomban, megmártózhatnak a 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedence egyikében, kipróbálhatják a szörföt, a búvárkodást, a vízen járó labdát, a kalandot, hogy végül a plusz adrenalint a 11 különleges csúszdákon gyűjthessék be.
Az élményfürdő a legkisebbek számára is maga a paradicsom: a meleg vizes baba élménymedencében kedvükre pancsolhatnak, csúszdázhatnak, ha pedig szervezett úszásoktatásra vinnénk csemeténket, a Stoller Babaúszó Akadémia speciális programjával mindez lehetővé válik. (Reggelenként a Babacsomag részeként 3 éves korig ingyenesen vehető igénybe a babaúszás.)

A felnőtteket is lenyűgöző medencetér a pihenésre is lehetőséget ad. A sodrófolyosóban ringatózva, vagy a jakuzzi masszázsát élvezve könnyen elfelejtkezhetünk a hétköznapi gondokról. Ha csendesebb helyszínre vágyunk, látogassunk el a szállodához tartozó Oriental Spa-ba, amelynek meghitt terei és a hatalmas kupola alatt csillogó gyógyhatású termálvíze a teljes nyugalmat adja meg számunkra, wellness kezelései pedig kisimítják minden idegszálunkat. A felnőttek a háromszintes központban teljes kikapcsolódást élvezhetnek: gőzfürdő, szaunavilág, kozmetikai kezelések, masszázs, szolárium, fodrászat fogadja őket. (A Babacsomag az anyukákat egy 20 perces kényeztető masszázzsal és egy 30 perces Mini Spa arckezeléssel lepi meg).

Szárazföldi kalandozások

Bár az Aquaworld egy igazi vízibirodalom, számos szárazföldi program közül is választhatunk. Ha egy kis magányra vagy szabadon eltölthető időre vágynak a szülők, az idő alatt a gyerekek egy igazi, fedett játékbirodalomban élvezhetik a számtalan játékot, a mászólabirintust, az ugráló várat, a hatalmas labdatengert és a megannyi szárazföldi kihívást. A fürdő és a szálloda területéről is elérhető Bongo Kids Club szárazföldi játszó paradicsomban az 1-12 éves gyerekek számára készült, akik itt szakképzett felügyelet mellett csúszhatnak, mászhatnak.
A babacsomag nemcsak vizes, hanem szárazföldi babaprogramokat is kínál: például a népszerű Kerekítő programot, ahol a baba mamája vagy apukája ölében játékokkal, mondókákkal, hangszerjátékkal vagy bábos tornával töltheti kellemesen az időt.

A strand mellett elterülő Bongo Wonderland egész nyáron izgalmas programokkal, megunhatatlan játékokkal várja a gyerekeket. Bongóval, az élménybirodalom kis gorilla kabalájával az örökmozgó apróságok nemcsak a medencékben pancsolhatnak, csúszdázhatnak, hanem elunva a fürdőzést, kedvükre ugrálhatnak a légvárban, a trambulinon, és a labdamedencében is, vagy életnagyságú oldtimer autóban játszhatnak. Aki jobban szeret alkotni, az a kézművesházban és a hétvégi zenés gyerekfoglalkozáson a kreativitását is fejlesztheti. A sportkedvelőket várja a minigolf és a Magyarországon igazi különlegességnek számító asztali foci, azaz Teqball. Bongót nemcsak a gyerekeket, de barátait is sok szeretettel várja, így a kis lurkók könnyen összefuthatnak Teo-val az eleven oroszlánnal, Picicicával vagy Macikutyával és a Minimax többi sztárjával.

Ami jó a gyereknek, az jó a szülőnek. Ha már kiázott a kis kéz vagy lila a száj, többé nem kell kiimádkozni a gyerekeket az élményfürdő hatalmas medencéiből, hiszen önként indulnak a partra, és örömmel érvényesítik a Bongo Wonderland útlevelét a szárazföldi játékbirodalom minden állomásán. További jó hír, hogy mindenen szállóvendég és élményfürdő belépővel rendelkező térítésmentesen veheti igénybe a Bongo Wonderland szolgáltatásait.

…mint a tengerparton!

Bár a víz nem sós, és a talpunk sem lesz feltétlenül homokos, mégis úgy érezhetjük magunkat, mintha a tengerparton pihennénk. Az élményfürdő kültéri részét hatalmas park öleli körül, így a nyári csúcsforgalomban sem lépünk egymás pokrócára. A három kültéri medence minden igényt kielégít: beltéri medencéből is megközelíthető, élményelemekkel teli, meleg-hidegebb vizű. A strandhangulatot fokozza a játszótér homokozóval, a teniszpálya, a focipálya, a zuhanyzók és a kényelmes nyugágyak. Itt van a híres kalandpark is cölöpjeivel, pallóival, csak bátorság szükségeltetik a kipróbáláshoz. Amíg a gyerekek önfeledten játszanak, az apukák-anyukák strandröplabdázhatnak vagy strandfocizhatnak, de akár az egész testüket átmozgathatják a kültéri fitneszpark professzionális edző állomásain.
Ha megéhezünk, akkor sem kell messzire mennünk, a Garden Buffet-ben palacsintát, goffrit, Hot-dog-ot is fogyaszthatunk, nyáron Fagyizó is várja a hűsítő finomság kedvelőit. Ha pedig valami különlegesre vágyunk, a szálloda legfelső szintjén található Panorama Lounge Bar teraszán, és gyönyörködhetünk a csodás kilátásban egy jó koktél társaságában, felidézve a feledhetetlen családi nyaralás legszebb pillanatainak.

Bővebb információ: www.aquaworldresort.hu