Varázslatos szállás itthon

2016. július 12.
A PandArte bloggere most egy varázslatos szálláshelyet mutat be nektek, amiről biztosan nem is gondolnátok, merre találjátok hazánkban!

Ha azt mondom, hogy a félreeső Lajoskomárom és környéke tele van gyönyörű és izgalmas helyekkel, elsőre nem biztos, hogy elhiszitek, hiszen nekem is újdonság volt felfedezni ezt a kicsi, de annál hangulatosabb vidéket. Mesés szálláshely, finom ételek, pincefesztivál, kastély na és persze gyönyörű tájkép várja a Mezőföld közepén az arra kirándulókat!

Budapesttől mindössze egy órányi autóútra található a Fejér megyei Lajoskomáromban a varázslatos hangulatú Páskom Cottage. A célunk az volt, hogy hárman eltöltsünk ott pár kellemes és pihentető napot, de ennél sokkal nagyobb élménnyel tértünk haza.

Mosberger Mihály, a páskomi életérzés megálmodója sok izgalmas részletbe avatott be minket a hely keletkezéséről és a környék látnivalóiról. Misi szerintem mindig is úttörő volt az újszerű dolgok megvalósításában. Lajoskomárom első épületéből például ő faragott 18 évvel ezelőtt egy olyan éttermet (Eresz), ami több jeles gasztronómiai listán is szerepelt. Ezzel akkor bebizonyította, hogy a semmi közepén is lehet nyitni egy olyan éttermet, ami egész évben nyitva tart! Majd következett 2009-ben egy kis pinceétterem, a saját szőlőbirtokuk tövében, aminek a továbbgondolása a legújabb Páskom Cottage. Mihály felmenői egyébként alapítói voltak a településnek, sok szállal kötődik ide, családja jelenleg is birtokol 200 hektár földet, amin gazdálkodnak, ezért is volt számára fontos, hogy Lajoskomáromban valósítsa meg álmait.

Két évvel ezelőtt Páskom még csak sík szántóföld volt, most pedig egy különlegesen szép hely, stílusos vidéki hangulattal. Az idelátogatókat mesés szobák, apartmanok, étterem, szaunaház, kültéri medence, napozó, és gyönyörűen rendezett kert várja, 10.000 növénnyel! Misi talán a fűre a legbüszkébb, amit elképesztő odaadással saját maga gondoz.

Minden szobának más a hangulata! Mi a Zenit fantázianevűt választottuk, de beleshettünk a többibe is. A belső terek atmoszféráját az egyedi bútorok, burkolatok és apró kiegészítők teszik más, mégis egységes stílusúvá. Tágasak, világosak és saját teraszuk van, aminek én különösen örültem, Ármin nagyokat szundizott kint az árnyékban.

Ami számunkra még fontos volt, hogy legyen reggeli és vacsora, mert a gyerek mellett hatalmas segítség, ha nem önellátó egy szállás. Itt egyébként önálló étterem működik, gondosan összeállított á la carte kínálattal, tehát akár leugorhatunk egy ebédre vagy vacsorára is! Akár hétköznap, akár hétvégén érkezünk, az étterem mindig nyitva van, reggeltől, este kilencig. Ez abszolút különlegessége a helynek és nagyon bátor ötlet is egyben!

Engem teljesen elvarázsolt Páskom, tetszik, hogy nem nagy és nem is kicsi. Huszonnyolc férőhelyes, így tömegek sosem lesznek, ki tud alakulni egy intim közeg körülötted! Mi nagyokat aludtunk, jókat ettünk, kirándultunk a környéken, és ezúttal még a hajnali ötös etetés is élmény volt, ugyanis pont a terasz felől kel fel a nap.

A környéken pedig még érdemes felfedezni Dégen a Festetics – kastélyt, Kabókapusztán a lovastanyát, ami kifejezetten gyerekbarát, a helyi pincesort és az augusztusi pincefesztivált (ami pénztárcabarátabb, mint a fővárosi ), de a Balaton is csak fél óra autóútra van!

PandArte