Lehet, hogy EZÉRT vagy szingli?

Nem találod az igazit és nem érted miért? Szakértők szerint a következőkre érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy ne szabotáld a saját boldogságodat.

Így használod a közösségi médiát!

Az, hogy hogyan viselkedünk a különböző közösségi média felületeken, nagyban befolyásolja a pártalálás esélyét, mondják a szakértők. Célszerű tehát óvakodni a politikai vagy más megosztó nézetekkel kapcsolatos posztoktól, ugyanis ezek már a megismerkedés előtt elijeszthetik a veled egyet nem értő esetleges jelölteket. Nem szerencsés önsajnáló bejegyzéseket sem posztolni, mert bár néha jól jön egy kis szimpátia, legtöbbször mégis ellenkezőleg sül el a dolog, és unszimpatikussá válhatsz. A túl sok szelfi szintén kerülendő, mert ezek gyakran a hiúság és a nárcizmus hatását keltik. Ki akarna olyasvalakivel randizni, akit jobban érdekelnek a megfelelő fények, mint a randi maga, nemde?

A hozzáállásod

Jack Knowles, a Temptr társkereső applikáció alapítója szerint sok egyedülálló férfira és nőre jellemző egyfajta reményvesztettség és frusztráltság, főleg egy bizonyos kor után. A sokadik sikertelen randi után természetesen ez érthető, pedig a kétségbeesett hozzáállás egyáltalán nem vonzó. Próbálj meg inkább pozitív maradni, és a legtöbbet kihozni az egyedül töltött időből.

Túl válogatós vagy

Lucy Jones párkapcsolati szakértő szerint az internet az oka, hogy manapság túlságosan válogatósak lettünk a párkeresés terén. Míg korábban csak limitált számú potenciális nagy Ő-vel találkozhattunk, az internetes randizás és közösségi média világában a lehetőségek száma nagyjából végtelenre nőtt. Napjainkban előfordul, hogy pár jól sikerült üzenetváltás és találkozó után felbukkan egy új jelölt vonzóbb profilképe, és a korábbi jelöltnek már búcsút is intettünk. Így azonban egy élet is kevés, hogy megtaláljuk az igazit, mondja Jones, és azt javasolja, ahelyett, hogy a jövőbeli elszalasztott esélyekkel foglalkozol, koncentrálj arra, akivel éppen ismerkedsz.

Van egy „típusod”

A randizás olyan, mint egy étlap. Úgy döntheted el, hogy mit szeretsz igazán, ha végigkóstolod a menüt, magyarázza Lucy Jones. Ha valakiről első ránézésre eldöntjük, hogy nem az esetünk, akkor azt csak a felszín alapján tesszük. Ugyanakkor az, hogy valaki nekünk való-e, az egy hosszabb és mélyebb ismerkedési folyamat során dől el. Ezért a szakértő tanácsa az, hogy randizz olyanokkal is, akikkel alapvetően nem tennéd. Ki tudja, talán életed párját találod meg az alacsonyabb szomszéd srácban.

Még nem vagy túl az exeden

A volt szerelmedhez fűződő viszonyod óriási hatással van a következő kapcsolatod alakulására. Elképzelhető, hogy távol maradsz azoktól a férfiaktól, akik az exedre emlékeztetnek, vagy elkerülöd azokat a helyeket, amikről ő jut eszedbe. Ezek a sokszor tudatalatti okok gyakran megnehezítik, hogy új párra lelj, így még mielőtt bármibe belevágnál, zárd le a múltat.

Ha bármelyik pontnál magadra ismertél, akkor már tudod, mit kell tenned. Ha viszont még mindig értetlenül állsz a párkapcsolati státuszod előtt, akkor egyszerűen az is lehet, hogy nem vagy elég nyitott. Hagyd el a komfortzónádat és próbálj ki új dolgokat, mert otthon az ágyban sorozatot nézve nem fog szembe jönni veled a nagy Ő.

Fotó: Profimédia – Red Dot