5 kérdés, amivel TE készülhetsz egy állásinterjúra

2016. augusztus 08. |

Ha igazán akarunk egy munkát, természetes, hogy nekünk is vannak kérdéseink, de még akkor is, ha nincsenek, jól veszi ki magát, ha mégis felteszünk néhányat. Eláruljuk, mik azok a nyerő kérdések, amikkel bevágódhatunk leendő munkaadóinknál!

Hogyan fejlődhet ez a munkakör a következő két évben?

Ez a kérdés különösen jól jöhet, ha friss vállalkozáshoz vagy start uphoz jelentkezünk. Látszik, hogy keressük az új kihívásokat, a továbblépési lehetőségeket.

Mekkora teamekben fogok dolgozni? Milyen egyéb teamekkel dolgozhatok majd?

Minden álommelóból rémálom lehet, ha nem vagy elégedett a csapatoddal, a téged körülvevő kollégákkal. Ha inkább egyedül tudsz jól működni, nem árt megtudni, hogy lesz-e erre lehetőséged, illetve, hogy mennyire illesz bele a céges teambe.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Mit tehetnék azért, hogy sikeresebbé tegyem a céget?

Első hallásra talán túlbuzgónak tűnhet egy ilyen kérdés, de igen is  jól veszi ki magát, ha feltesszük. A munkaadók amúgy is megkérdezik erről a véleményünket – szaladjunk elébe, és kérdezzük meg mi, ebből látszik majd, hogy elkötelezettek és áldozatosak vagyunk.

Olvastam, hogy X és Y történt. Hogyan befolyásolja ez a cég életét?

Olvass el mindet, ami a választott munkahely sorsát érintheti, és mutasd is meg, hogy képben vagy a dolgokkal. Így kiemelkedhetsz a többi jelentkező közül, és látszik majd, hogy igazi profiként gondolkodsz.

Mik a legnagyobb kihívások ebben a pozícióban?

Ez a kérdés bebizonyítja, hogy egyenes és értelmes vagy. Megmutatja, hogy nem félsz a problémákkal szembenézni, de szeretsz tisztában lenni az előtted álló feladatokkal, hogy megfelelően felkészülhess rájuk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód