5 kérdés, amivel TE készülhetsz egy állásinterjúra

2016. augusztus 08.
Ha igazán akarunk egy munkát, természetes, hogy nekünk is vannak kérdéseink, de még akkor is, ha nincsenek, jól veszi ki magát, ha mégis felteszünk néhányat. Eláruljuk, mik azok a nyerő kérdések, amikkel bevágódhatunk leendő munkaadóinknál!

Hogyan fejlődhet ez a munkakör a következő két évben?

Ez a kérdés különösen jól jöhet, ha friss vállalkozáshoz vagy start uphoz jelentkezünk. Látszik, hogy keressük az új kihívásokat, a továbblépési lehetőségeket.

Mekkora teamekben fogok dolgozni? Milyen egyéb teamekkel dolgozhatok majd?

Minden álommelóból rémálom lehet, ha nem vagy elégedett a csapatoddal, a téged körülvevő kollégákkal. Ha inkább egyedül tudsz jól működni, nem árt megtudni, hogy lesz-e erre lehetőséged, illetve, hogy mennyire illesz bele a céges teambe.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Mit tehetnék azért, hogy sikeresebbé tegyem a céget?

Első hallásra talán túlbuzgónak tűnhet egy ilyen kérdés, de igen is  jól veszi ki magát, ha feltesszük. A munkaadók amúgy is megkérdezik erről a véleményünket – szaladjunk elébe, és kérdezzük meg mi, ebből látszik majd, hogy elkötelezettek és áldozatosak vagyunk.

Olvastam, hogy X és Y történt. Hogyan befolyásolja ez a cég életét?

Olvass el mindet, ami a választott munkahely sorsát érintheti, és mutasd is meg, hogy képben vagy a dolgokkal. Így kiemelkedhetsz a többi jelentkező közül, és látszik majd, hogy igazi profiként gondolkodsz.

Mik a legnagyobb kihívások ebben a pozícióban?

Ez a kérdés bebizonyítja, hogy egyenes és értelmes vagy. Megmutatja, hogy nem félsz a problémákkal szembenézni, de szeretsz tisztában lenni az előtted álló feladatokkal, hogy megfelelően felkészülhess rájuk.