Egy forró fürdővel még kalóriákat is égethetsz

2016. szeptember 02. |

Ráadásul nem is keveset! A habos, illatos, forró fürdőt főleg relaxálás céljából eresztjük a kádba, de járulékos haszonként még diétázni is lehet vele.

Azt már régóta tudjuk, milyen áldásos hatása lehet egy kimerítő nap után vett forró fürdőnek. A meleg víz ellazítja az izmokat, a felszálló gőzzel elpárolog a stressz is, igazán ideális esetben pedig könyv és bor is van a kezünkben a habok között, mint minden valamire való hollywoodi filmben.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A brit Loughborogh University kutatásai szerint azonban van még egy – korábban ismeretlen – előny: Steve Walkner professzor kutatásában 2300 középkorú férfit vizsgált meg, és arra a következtetésre jutott, hogy a forró fürdőt élvezők több energiát égetnek el és még a vérnyomásuk is jobb. Egészen pontosan egy negyven fokos fürdővel (amiben egy órát ázunk) kábé 120 kalóriát égethetünk el, ami nagyjából annyi, amennyit egy 20-30 perces sétával érhetünk el.

Ez persze jól hangzik, de kérdés, hogy tényleg olyan jó-e minden nap egy órát dagonyázni a forró vízben egy extra piskótakockáért cserébe?

Via

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet