Egy forró fürdővel még kalóriákat is égethetsz

2016. szeptember 02.
Ráadásul nem is keveset! A habos, illatos, forró fürdőt főleg relaxálás céljából eresztjük a kádba, de járulékos haszonként még diétázni is lehet vele.

Azt már régóta tudjuk, milyen áldásos hatása lehet egy kimerítő nap után vett forró fürdőnek. A meleg víz ellazítja az izmokat, a felszálló gőzzel elpárolog a stressz is, igazán ideális esetben pedig könyv és bor is van a kezünkben a habok között, mint minden valamire való hollywoodi filmben.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A brit Loughborogh University kutatásai szerint azonban van még egy – korábban ismeretlen – előny: Steve Walkner professzor kutatásában 2300 középkorú férfit vizsgált meg, és arra a következtetésre jutott, hogy a forró fürdőt élvezők több energiát égetnek el és még a vérnyomásuk is jobb. Egészen pontosan egy negyven fokos fürdővel (amiben egy órát ázunk) kábé 120 kalóriát égethetünk el, ami nagyjából annyi, amennyit egy 20-30 perces sétával érhetünk el.

Ez persze jól hangzik, de kérdés, hogy tényleg olyan jó-e minden nap egy órát dagonyázni a forró vízben egy extra piskótakockáért cserébe?

Via