Zsurek, pirog, mazurek

2016. szeptember 16. |

Izgalmas hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között. Ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből. A Gellért Söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeinek mostani alapját az adja, hogy 2016. szeptember 16-18. között tart majd az ELEVEN Ősz programsorozata a Bartók Béla Boulvard szervezésében, s a programok ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.

Ebbe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás – többek mellett – az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.

Szeptember 16-án és 17-én tehát Lengyel-Magyar Reflexió lesz a Gellért Sörözőben, ahol a 6-fogásos gourmet vacsora csak 9.900 Ft-ba kerül, prémium welcome ciderrel egyenesen Lengyelországból. Szeptember 18-án pedig a Gellért Panoráma Étteremben várja vendégeit a Lengyel-Magyar Sunday brunch.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?