Budapesten a River Cottage főszakácsa

2016. október 10.
Egy kis brit halászfalu világhírű séfje főz Budapesten egy pop-up, vagyis csak néhány napig létező étteremben.

Ismét a nemzetközi gasztronómia egyik jól ismert, népszerű figuráját sikerült Budapestre csábítania a Globalista Konyhának. Október 11-én és 12-én este 7 órakor Gill Mellert, a River Cottage Csoport főszakácsa főz a különlegességekre nyitott közönségnek. Kóstolhatunk többek között nyúlból, tarisznyarákból, füstölt libából készült fogásokat, de hajdina, csicsóka is kerül a tányérunkra.

Gill Meller séf, szakácskönyv szerző, food stylist, rendszeres szereplője tévéműsoroknak és a River Cottage főzőiskola oktatója. A kis halászfaluban, Dorsetben él, konyhaművészete a csodálatos, környékbeli táj visszatükröződése. Az inspirációt a környezet, a helyi termelők, a helyben termesztett csodálatos gyümölcsök, zöldségek vagy éppen az aznapi halfogás ihleti – ételei egyszerűek, nem hivalkodóak és fantasztikusan ízletesek.

A pontos menü és további információk a Globalista Konyha oldalán. A gasztronómiai programsorozatot, amely világhírű séfeket hoz Budapestre néhány jó hangulatú vacsora erejéig, a kitalálókkal, Balázsy Pannával és Laufer Judittal együtt korábban mi is bemutattuk a Marie Claire-ben.