Ha akarom tablet, ha akarom laptop – mi az?

2016. október 11.
Kár lenne tagadni, hogy a kütyük és okoseszközök világában élünk, de nincs is ebben semmi tagadnivaló, hiszen ezek a holmik elképesztő mértékben megkönnyíthetik életünket. Az viszont tény, hogy még mindig csak két kezünk van, így többnyire igyekszünk praktikus termékeket választani, hogy egy eszköz segítségével kiszolgálhassuk szinte minden igényünket. A már Magyarországon is kapható Alcatel PLUS 10 pontosan ilyen: multifunkciós tablet, ami egyszerre kiváló munkaeszköz és szórakoztató központ is.

Mindig jó hír, mikor olyan termék jelenik meg a piacon, ami leveszi a vállunkról a terheket és képes felszabadítani egy keveset a drága időnkből, épp ezért örül az ember az olyan multifunkciós eszközöknek, mint az Alcatel PLUS 10. A Windows 10 operációs rendszerrel futó készülék könnyű, hordozható tabletként, de a mágnessel hozzá csatlakoztatható billentyűzet segítségével akár irodai laptopként is használható.  Az Alcatelnek ez az első kettő az egyben készüléke, melyből a billentyűzetbe beépített LTE SIM kártya foglalatnak köszönhetően pillanatok alatt mobil adatközpontot varázsolhatunk, hiszen egyszerre 15 eszköz is csatlakoztatható hozzá.

A PLUS 10 mágnesesen csatlakoztatható billentyűzetét önálló akkumulátorral látták el, így szükség esetén a tabletet is képes tölteni. A billentyűzet továbbá tartóként is használható, a kijelzőt elfordítva médiaközpontként funkciónál, így kis helyeken is, utazás közben, vonaton vagy buszon, kényelmesen használható. A gyártó nem spórolt az extrákkal, így SD kártya olvasó, standard USB, mikro USB és mikro HDMI csatlakozó is található rajta.

Médiaközpont a zsebedben

A jól felszerelt eszköz a mobil fiatal generáció médiafogyasztási szokásaihoz igazodik – hiszen ők elképesztő sebességgel falják az új információt, az okoseszközöknek hála pedig karnyújtásnyira kerül hozzájuk minden elérhető adat. Különösen jól jönnek az ilyen holmik az egyetemistáknak vagy azoknak a pályakezdőknek, akik az online világában élnek, és végül egyszerűen azoknak a fiataloknak, akik aktívan jelen vannak a közösségi médiában is. Az Alcatel PLUS 10 tablet média és munkaközpontként alkalmazkodik a fiatal generáció életviteléhez, úgy, hogy az a lehető legkényelmesebb legyen számunkra.

Hogy mennyire vonzó a fiatalok számára a technika, azt az Annimal Cannibals repduóval készített gerillavideó is igazolja:

Videó, videó, videó

Az eNet kutatása azt mutatja, hogy a fiatalok falják a filmeket, rengeteg videót fogyasztanak, ez áll érdeklődésük középpontjában. A film után következik sorban a zene, az ismeretterjesztő anyagok, majd a számítástechnikai és informatikai hírek. Médium terén a fiatal generációnál egyértelműen az online dominál, különösen a közösségi média, az offline média értéke csökken a szemükben. Okostelefonhasználat kiemelkedő (90 százalék), ezt követi a laptop, tablet, és az asztali számítógép.

A fiatalok egyre inkább az online világban találják meg azokat a tartalmakat, amiket szívesen fogyasztanak. Számukra a hagyományos médiumok (tévé, rádió) leértékelődtek, feltehetően azért, mert személyre szabott és bármikor elérhető tartalmat keresnek. Nem ők akarnak alkalmazkodni a médiához, hanem a médiától várják el, hogy alkalmazkodjon hozzájuk. Változott hozzáállásuk a tartalomhoz is, nemcsak fogyasztják, de szívesen meg is osztják azt, és egyáltalán nem csak anyagi okokból, hanem sok esetben pusztán érdekesség, vagy spontán terméktámogatás miatt.

Technikai paraméterek

Alcatel Plus 10

Operációs rendszer

Windows 10

Memória

32 GB ROM / 2 GB RAM, mikro SD kártyával 64 GB-re bővíthető

Processzor

Quad Core, 1,92 Ghz, Intel Cherry Trail T3 Z835

Akkumulátor

5830 mAh (tablet) + 2580 mAh (billentyűzet)

Üzemidő

Több mint 8 óra

Kijelző

10.1” HD IPS (1280×800)

Kamera

5 Mpx + 2 Mpx

Méretek

259.3 x 156.2 x 8.35 mm

Ajánlott fogyasztói ára

Bruttó 99.000 Ft