Sütőtökös gyümölcskenyér mézeskalács beütéssel

2016. október 11.
A Café blog Levendula Lány bloggere most egy “hibrid” sütivel szépíti meg a napotokat, amelyben keresztezte az isteni és abbahagyhatatlan sütőtökös muffint egy gyümölcskenyérrel. Az eredmény egy tökéletesen őszi ízvilágú kuglóf lett egy kis mézeskalács beütéssel!

Hozzávalók:

•250 g sütőtökpüré – {Felszeletelem a tököt, kimagozom és sütőpapírral bélelt telsiben 200 fokon 30 perc alatt megsütöm. A húsát kikaparom és pürésítem botmixerrel vagy villával, robotgéppel, turmixgéppel..}
•4 egész tojás
•150 g kristálycukor
•1 csomag vaníliás cukor
•1 csipet só
•50 ml olaj
•150 g liszt
•1 teáskanál sütőpor
•50 g darált dió
•50 g durvára tört dió – mozsárban szoktam
•1 teáskanál fahéj
•1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
•50 g mazsola
•50 g aszalt/kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

1.A tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval fehéredésig keverem konyhai robotgéppel. Belekeverem a tökpürét az olajjal együtt.
2.Egy másik tálba kimérem a lisztet, átszitálom, elkeverem benne a sütőport (1 tk.). Belekevetem a diókat, a fűszereket.
3.A két masszát robotgéppel csomómentesre keverem.
4.Végül az aszalt/kandírozott gyümölcsoket és a mazsolát is elkevetem benne.
5.Kivajazott, kilisztezett kuglófformában 180 fokra előmelegített sütőben 55-60 perc alatt megsütöm.

A teljes blogposztért kattintsatok ide!