Sütőtökös gyümölcskenyér mézeskalács beütéssel

2016. október 11. |

A Café blog Levendula Lány bloggere most egy “hibrid” sütivel szépíti meg a napotokat, amelyben keresztezte az isteni és abbahagyhatatlan sütőtökös muffint egy gyümölcskenyérrel. Az eredmény egy tökéletesen őszi ízvilágú kuglóf lett egy kis mézeskalács beütéssel!

Hozzávalók:

•250 g sütőtökpüré – {Felszeletelem a tököt, kimagozom és sütőpapírral bélelt telsiben 200 fokon 30 perc alatt megsütöm. A húsát kikaparom és pürésítem botmixerrel vagy villával, robotgéppel, turmixgéppel..}
•4 egész tojás
•150 g kristálycukor
•1 csomag vaníliás cukor
•1 csipet só
•50 ml olaj
•150 g liszt
•1 teáskanál sütőpor
•50 g darált dió
•50 g durvára tört dió – mozsárban szoktam
•1 teáskanál fahéj
•1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
•50 g mazsola
•50 g aszalt/kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

1.A tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval fehéredésig keverem konyhai robotgéppel. Belekeverem a tökpürét az olajjal együtt.
2.Egy másik tálba kimérem a lisztet, átszitálom, elkeverem benne a sütőport (1 tk.). Belekevetem a diókat, a fűszereket.
3.A két masszát robotgéppel csomómentesre keverem.
4.Végül az aszalt/kandírozott gyümölcsoket és a mazsolát is elkevetem benne.
5.Kivajazott, kilisztezett kuglófformában 180 fokra előmelegített sütőben 55-60 perc alatt megsütöm.

A teljes blogposztért kattintsatok ide!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?