Amit a magyar konyha képes elkészíteni sertésből vagy csirkéből, az – kis túlzással – megsüthető, megfőzhető halból is. Ez az alapvetés a pesti Hello Hal fishbarban, amelyet tiszaörvényi halfalatozója és kecskeméti halbisztrója után nemrég nyitott meg Horváth Szabolcs. Szálkás, bonyolult megenni, pocsolya-ízű… Magyarországon ezek a leggyakrabban felhozott érvek az édesvízi halak fogyasztása ellen. A Hello Hal épp ezeket szeretné megcáfolni, népszerűsítve a hazai halakat és a halfogyasztást. A mesterfokon elkészített, friss, finom magyar, édesvízi halakkal, a saját fejlesztésű receptekkel, a különlegességekkel, mint a harcsaszusi vagy a halkolbász erre minden esélye meg is van.
Hello Hal – már Budapesten is
A magyarok jó része csak karácsonykor lát halat a tányérján. Egy új pesti halazó pedig épp azt szeretné, ha a halas ínyencségekre nyitott vendégek egész évben élveznék a remek fogásaikat.