Clevelandi töltött burgonya Patricia Heatontől

2016. augusztus 01.
A Szeretünk Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heatont a magyar tévénézők új oldaláról ismerhetik meg. A kétszeres Emmy-díjas színésznő főzős sorozatot készített a Food Network számára “Parti Patricia Heatonnál” címmel, amelyben különféle témák köré építve számos ismerőét látja vendégül. Ezúttal egy különleges receptet is megoszt velünk, egy egyszerű, de különleges töltött burgonyát.

Hozzávalók:

 

6 közepes burgonya

1 evőkanál olivaolaj

170 gramm szeletelt füstölt kolbász

1 evőkanál növényi olaj

1,5 csésze reszelt sárgarépa

2 csésze reszelt káposzta

2 evőkanál vaj (nem sózott)

4 szál aprított újhagyma, 3 evőkanállal tegyünk félre a tálaláshoz

2 csésze reszelt mozzarella

1/2 csésze barbacue szósz

só és fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 200 C fokra!

2. Szurkáljuk meg a burgonyát, helyezzük a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd dörzsöljük be olívaolajjal, sóval és borssal! Süssük kb. egy órán át, amíg a hámozókés könnyedén bele nem fúródik a burgonya belsejébe! Ekkor egy kicsit hűtsük le!

3. Tegyük a kolbászdarabokat egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg növényi olajjal, és tegyük fel közepes lángra, süssük 5 percig!

4. Adjuk hozzá a reszelt káposztát és répát, és kevergessük kb. 2 percig! Ezután tegyük át az elkészített keveréket egy tálba!

5. A burgonyákat vágjuk hosszában félbe, és szedjük ki a belsejét! (Fél-egycentit hagyjunk meg a burgonya oldalából!) Adjuk hozzá a burgonya belsejét a kolbász-káposzta-répa keverékhez, és keverjük hozzá a vajat, a hagymát, egy csésze mozzarellát, negyed csésze barbecue szószt és egy kávéskanál sót! Fűszerezzük meg sóval és borssal!

6. Tegyük a burgonyahajócskákat a sütőlapra, és kanalazzuk bele a tölteléket! Szórjuk meg a maradék sajttal a tetejét! Süssük kb. 20 percig, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére! Öntözzük meg a maradék barbecue szósszal, szórjuk rá a korábban félretett hagymát, és már tálalhatjuk is!

Előkészületek: 30 perc

Elkészítési idő: 1,5 óra

Elegendő: 12 adag

Nehézségi fok: közepes

 

A Parti Patricia Heatonnál magyarul a Food Network csatornán csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól látható július végéi