Kényeztetés a portugál borvidéken

2016. november 14.
A Portótól másfél órára található Douro-völgy a világ egyik legszebb borvidéke. Ha most nem is indulunk azonnal útnak, álmodozni mindenkinek szabad.

A Douro Royal Valley Hotel & Spa szinte egybeolvad a környező vidékkel, az ablakai egyenesen a Világörökség részét képező borvidékre és a Douro folyóra néznek. A szálloda kiváló kiindulópont a régió felfedezéséhez – a környéken futó kanyargós utakat érdemes bejárni autóval, de a látvány vonattal vagy hajóval is mesébe illő.

A borvidék a legrégebbi kijelölt borvidék a világon, amelyet 1756-ban, Pombal márki (Marquês de Pombal) hadügy- és külügyminiszter rendelkezése alapján hoztak létre. Az egyedülálló talajminőség és a napsütéses órák száma mind hozzájárulnak a környék kiváló szőlőterméséhez.

A tökéletes relaxáció helyszíne pedig a The Royal Spa, amelyet a négy őselem jegyében – föld, tűz, víz, levegő – alakítottak ki. A spa a 6. és a 7. emeleten helyezkedik el, így masszázs közben is gyönyörködhetünk a panorámában. Ha pedig masszázs és arckezelés vagy fürdőzés helyett inkább valami aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, választhatjuk az szálloda edzőtermét is.

Porto körülbelül 75 km-re található, Régua pedig 45 km-re, vagyis nincs nagyon messze a városoktól, mégis élvezhetjük a teljes nyugalmat. A hotel kikötőjének köszönhetően a szálloda hajóval is megközelíthető. A szálloda éttermében és a bárban a helyi specialitásokat próbálhatjuk ki.