Ökotudatos karácsony a Bazilikánál

2016. november 25.
November 25-én nyílik meg a Belváros látványos és élményekkel teli találkozópontja, az Adventi Ünnep a Bazilikánál. A különleges vásári forgatag január 2-ig varázslatos karácsonyi hangulattal vár.

A Bazilika minden este színpompás fénybe borul, de a Belváros szívébe költöznek a különleges ajándékokat kínáló árusok is. A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, megtalálhatják itt a népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit is. Idén újra látványos vizuális élményekben lehet részünk, a monumentális fényfestés során új, 3D-hatású filmmel kápráztatják el a karácsonyi hangulat szerelmeseit. Számos programból választhatunk, lesznek kézműves foglalkozások, flashmobok, táncház, kulturális műsorok, koncertek a Bazilikában de meglepetésprogramokkal is várják a látogatókat.

Környezetbarát karácsonyi forgatag

Idén ötödik alkalommal vesz részt az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt partnerként a vásáron, ahol közös adományakció keretében most minden egyes árusnál leadhatjuk adományainkat. A korábbi évekhez hasonlóan a helyszínen 200 négyzetméteres korcsolyapályával várják a mozogni vágyókat, különlegesség, hogy a pálya nem vízből, hanem speciális anyagból készült, amely így energiatakarékosan és környezetkímélően működtethető. A vásár során kiemelten figyelnek a környezettudatosságra, a szemetet szelektíven gyűjtik, csak speciális, lebomló étkészletet, poharakat használnak, mindemellett a színpompás ünnepi világítást is kizárólag led lámpákkal biztosítják.

Hagyományos és modern fogások

A vásárlás mellett ünnepváró hangulatban forralt borozhatunk barátainkkal, párunkkal vagy akár kollégáinkkal, miközben végigkóstolhatjuk az egyedülálló gasztrokínálatot. Mindenki megtalálhatja majd a kedvére való falatokat, a hagyományos ízek kedvelői megkóstolhatják az igazi kézműves csokoládét, mézeskalácsot, kürtöskalácsot, az ínyencek pedig a street food fogások, a hamburger, a hot-dog és a szendvicsek egyedi és meglepő változatainak széles kínálatából válogathatnak.

Helyszín: Budapest, V. kerület, Szent István tér.
Időpont: 2016. november 25. és 2017. január 2. között
Hétfő-csütörtök: 11:30-20:00
Péntek: 11:30-22:00
Szombat: 10:00-22:00
Vasárnap: 10:00-20:00

A vásár és a programok ingyenesen látogathatók!