Tényleg végtelenül egyszerű, és sitty-sutty össze lehet rakni akkor is, ha a semmiből tör ránk az édesség iránti vágy. Az alapja két szép nagy banán és némi zab, ezekből sül össze a sűrű szövetű, tápláló édes kenyér!
Hozzávalók:
2 érett banán
1 nagy tojás felverve
¾ csésze tej
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
1 csésze zab
½ csésze barna cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszer
½ csésze szárított vörösáfonya
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Egy közepes tálban zúzzuk össze a banánokat villával, adjuk hozzá a tojást és a tejet és keverjük egyenletes krémmé!
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a zabot és a cukrot és keverjük sűrű tésztává. Végül adjuk hozzá az aszalt áfonyát is!
Egy vékonyan kivajazott magas falú formát töltsünk meg a tésztával! Ha igazán jót akarunk magunknak, a tetejére még szórhatunk fahéjjal és barnacukorral összekevert zabot! 50-55 perc alatt süssük készre!