Hétindító, könnyű finomság: zabos banánkenyér

2016. november 28.
Van olyan édesség, ami nem tömény csoki és cukor, mégis finom és ráadásul még laktató is: úgy hívják, zabos banánkenyér! Ezt tényleg érdemes kipróbálni.

Tényleg végtelenül egyszerű, és sitty-sutty össze lehet rakni akkor is, ha a semmiből tör ránk az édesség iránti vágy. Az alapja két szép nagy banán és némi zab, ezekből sül össze a sűrű szövetű, tápláló édes kenyér!

Hozzávalók:

2 érett banán

1 nagy tojás felverve

¾ csésze tej

1 csésze teljes kiőrlésű liszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál só

1 csésze zab

½ csésze barna cukor

1 teáskanál mézeskalács fűszer

½ csésze szárított vörösáfonya

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Egy közepes tálban zúzzuk össze a banánokat villával, adjuk hozzá a tojást és a tejet és keverjük egyenletes krémmé!

Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a zabot és a cukrot és keverjük sűrű tésztává. Végül adjuk hozzá az aszalt áfonyát is!

Egy vékonyan kivajazott magas falú formát töltsünk meg a tésztával! Ha igazán jót akarunk magunknak, a tetejére még szórhatunk fahéjjal és barnacukorral összekevert zabot! 50-55 perc alatt süssük készre!