5 ok, amiért nem is olyan rossz, ha az ágyadban alszik a kutyád

2016. november 14.
Csak félve mered bevallani, hogy éjjelente kedvenced is beavászkodik melléd a takaró alá? Nyugi, a kutyával alvás egyáltalán nem gusztustalan, béna szokás, hanem (ha nektek is jó) nagyon is szuper dolog - mondunk is rá öt érvet!

 

A kutyások táborát is megosztja az alvási kérdés: vannak, akik szerint a kutyának a helyén kell töltenie az éjszakát, megint mások le sem hunynák a szemüket úgy, hogy kedvencük nem szuszog mellettük. Valójában ez az egész ízlés dolga, még a kutyaguruk is azt mondják, hogy ha valaki szeretne kedvencével aludni nyugodtan tegye – annyi biztos, hogy semmi ördögtől való nincs ebben az egészben, sőt, ha így döntünk, kimondottan klassz élmény lehet! Például ezek miatt:

Segíthet megnyugodni

Köztudott, hogy a kutyatartás segíthet legyőzni a szorongást és a depressziót – gondoljunk csak a segítő kutyákra, kutyás terápiákra vagy még inkább saját kedvencünkre. A kutyánk jelenléte az ágyban nagyon megnyugtató lehet egy stresszel teli nap után, így akár még az elalvásban is segíthetnek!

Biztonságban érzed magad

Az embereket már a kutya háziasítása óta biztonságérzettel tölti el az állatok jelenléte, és oké, lehet, hogy a szálkásszőrű tacskód nem épp egy harcikutya, de már a puszta jelenléte elég lehet ahhoz, hogy biztonságban érezd magad.

Jobban aludhatsz velük

Több kutatás is bizonyította, hogy a kutyák jelenléte, ritmikus szuszogásuk és szívverésünk, illetve meleg kis testük nekünk is segíthet, hogy jobban aludjunk. Még jó! Egy nagyra nőtt, élő plüsskutyával könnyű.

Megerősíti a kapcsolatotokat

Mármint a kutyával, ha valaki más is aludna melletted, ő nem biztos, hogy örül neki, hogy egy négylábú állandóan kitúrja. De tényleg, a közös alvás a kutya számára is megnyugtató, ez segít neki, hogy még inkább elmélyedhessen a kettőtök közti kötődés.

Nagyon cuki Insta-fotókat lehet lőni reggelente!

Vagy ha nem utazunk ilyesmiben, örüljünk neki, hogy a kutyánk tüneményes feje az első dolog, amit meglátunk reggelente!

 

Fotó: Profimedia – Red Dot